LIPNO NAD VLTAVOU: Koncertní sezona v korunách stromů vstupuje do druhé půli....

LIPNO NAD VLTAVOU: Koncertní sezona v korunách stromů vstupuje do druhé půli. Hosté se ze Stezky podívají směrohledem

 

Devět koncertních vystoupení na netradiční scéně přímo v korunách stromů. Taková je bilance letošní sezony Nočních koncertů na Stezce korunami stromů v Lipně nad Vltavou. Ta nyní vstupuje do své druhé poloviny. Hosté už si poslechli například Ivana Hlase i českého průkopníka ve hře na australské didgeridoo Ondřeje Smeykala. Těšit se mohou na další čtyři vystoupení.

„Noční koncerty se na Stezce staly již tradicí. Je to výborné zpestření letní dovolené, ale za koncerty vyráží i Jihočeši takzvaně na otočku. Láká je nejen samotné vystoupení, ale také atmosféra osvětlené Stezky a samozřejmě západy slunce, které jsou tu kouzelné“ říká mluvčí Lipna Vojen Smíšek. Koncerty probíhají každé prázdninové úterý od 20 do 22 hodin a jsou v ceně vstupného na Stezku. Ta je otevřena až do 23 hodin a v provozu je také lanová dráha, která hosty sveze v obou směrech po celou otevírací dobu.

Na lipenské Stezce již letos vystoupilo několik známých muzikantů. „Skladba letošní sezony je opravdu vydařená, což je vidět i na zájmu ze strany hostů. Slyšet jsme mohli například legendu Ivana Hlase, nebo Ondřeje Smeykala, který je v Čechách považovaný za průkopníka ve hře na australský domorodý nástroj didgeridoo. Ti, kdo je nestihli, vůbec nemusí věšet hlavu. Výborné budou i následující čtyři koncerty, ať už to budou Naked Professors, nebo třeba Honza Ponocný se svým projektem Cirkus Ponorka,“ bilancuje Smíšek.

Právě poslední jmenovaný, Honza Ponocný, patří mezi interprety, kteří mezi širokou veřejností nejsou tolik známí, avšak jeho hudba se objevila v několika filmech. Například Perfect Days od Alice Nellis, nebo Mamas & Papas či Revival, za které Honza získal nominaci na Českého lva. Hudbu složil také k seriálu Dabing Street režiséra Petra Zelenky a o jeho kvalitách svědčí i fakt, že již 19 let působí jako kytarista Mekyho Žbirky.

Ze Stezky se návštěvníci podívají novým směrohledem

Stezka korunami stromů v Lipně nad Vltavou má další novinku. Před několika dny zde byl instalován unikátní směrohled, který je umístěný v nejvyšším patře čtyřicetimetrové vyhlídkové věže. „Směrohled v zorném poli ukazuje digitálně označené vrcholky a místa, která jsou v daném záběru. Dá se s ním rozhlédnout do plných 360° a návštěvníci díky němu přesně poznají, kam se dívají.“ říká Vojen Smíšek a dodává, že při dobré viditelnosti je možné ze Stezky pozorovat oblast německého národního parku Berchtesgaden, konkrétně vrcholek třetí nejvyšší hory Německa Watzmann, který je od Lipna vzdálen 157 kilometrů.

 

Srpnové noční koncerty na Stezce korunami stromů Lipno:

6. 8. Common Ground – rock-folk

13. 8. Cirkus ponorka – one man guitar show

20. 8. Naked Professors – irish music

27. 8. Thomband – folk

 

Text a foto: (vs)

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře