RADNICE INFORMUJE: U Volyňky je atypická odpočinková lavice, vedle pokvete květinová louka

RADNICE INFORMUJE: U Volyňky je atypická odpočinková lavice, vedle pokvete květinová louka

Ve vimperském parku u Volyňky při cestě na autobusové nádraží stojí od tohoto týdne nová odpočinková lavice atypického tvaru.

Rádi se inspirujeme v odborných časopisech věnovaných architektuře, zahradnictví. Bereme si dobré příklady z jiných měst v Čechách i v zahraničí, nápady hledáme na internetu. Taková byla i cesta do Vimperka této zajímavé lavice nebo lehátka. Bude sloužit všem, kteří si na ni během letních měsíců budou chtít odpočinout,“ uvádí Jaroslava Martanová, starostka Vimperka.

Lavice, která láká k posezení i k ulehnutí je vyrobená z krátkých tvrdých prken. Nechal ji sem nainstalovat Odbor životního prostředí Městského úřadu ve Vimperku. Její cena v časopise přesáhla 140 tisíc korun, pro město Vimperk podobnou lavici vyrobila bohumilická firma Agromont, za méně než třetinovou cenu.

„Lavice bude stát hned vedle květinové louky z lučního kvítí, kterou zde připravujeme, a v létě bychom se měli dočkat prvních barevných květů, včetně jejich návštěvníků z hmyzí říše,“ uvádí Josef Kotál, vedoucí Odboru životního prostředí Městského úřadu ve Vimperku. „Podobných prvků jako je tato lavice, které krášlí naše město, chystáme po Vimperku více,“ dodal Josef Kotál s tím, že podrobnosti nechce zatím prozrazovat.

 Text a foto: (pp)

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře