V KUCHYNI S DANULOU: Barevný pekáček

V KUCHYNI S DANULOU: Barevný pekáček

 

4 středně velké brambory, 1 středně velká cuketa (neloupat, na kolečka), cca 200 g anglické slaniny nebo uzeného bůčku (na plátky), sádlo, sůl, mletý černý pepř, drcený kmín, sušený česnek, sušený mletý rozmarýn, grilovací koření, 100 ml smetany ke šlehání.

Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme sádlem. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na cca 0,5 cm silná kolečka. Do pekáčku skládáme střídavě řadu plátků brambor, cukety a anglické slaniny, osolíme, opepříme, posypeme kořením a vložíme do trouby, vyhřáté na 180 stupňů. Po dvaceti minutách zalijeme smetanou a dopékáme, dokud nejsou brambory měkké.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

 

Komentáře

komentářů