V KUCHYNI S DANULOU: Vepřové srdce na slanině s jasmínovou rýží

V KUCHYNI S DANULOU: Vepřové srdce na slanině s jasmínovou rýží

 

2 vepřová srdíčka (očistit, ořezat tuk a nakrájet na proužky), 50 g uzeného špeku bez kůže (na drobné kostičky), 100 g anglické slaniny nebo uzeného bůčku (na proužky), 1 středně velká cibule (nadrobno), 1 kostka Masoxu, worchester, sůl, mletý černý pepř, hladká mouka, voda

V hrnci necháme roztopit špek, přidáme cibuli a posléze i pokrájené srdíčka, zarestujeme, zalijeme vodou, pozor !!!nesolíme!!! a dusíme doměkka. Já vařím tuhle dobrotu v tlakovém hrnci asi 90 minut. Když je maso měkké, přidáme Masox, worchester, pepř a sůl dle chuti a zahustíme “záklechtkou” z vody a trochy hladké mouky. Necháme ještě asi 10-15 minut provařit.

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře