POČASÍ: Aktuální info – středa 12. června

POČASÍ: Aktuální info – středa 12. června

Nad střední Evropou se stále udržuje zvlněné frontální rozhraní oddělující velmi teplý vzduch na východě od chladnějšího na západě.
Dnes odpoledne a večer se toto rozhraní bude přesouvat přes Čechy k východu a budou se na něm vytvářet přeháňky a bouřky.
Výstraha před silnými bouřkami proto zůstává i nadále v platnosti. V severozápadní polovině Čech mohou být bouřky i velmi silné, doprovázené přívalovými srážkami s úhrny kolem 40 mm, kroupami anebo silnými nárazy větru kolem 90 km/h.
Mapa ukazuje pravděpodobnost výskytu bouřky v jednotlivých krajích během středečního odpoledne, večera a noci na čtvrtek.

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV

 

VÝSTRAHA

Ve středu 12. června odpoledne, večer a v noci na čtvrtek se mohou v Čechách vyskytnout silné, v severozápadní polovině i velmi silné bouřky doprovázené kroupami, přívalovým deštěm s úhrny kolem 40 mm a nárazy větru kolem 90 km/h. Ve čtvrtek 13. června odpoledne a večer se mohou ve východní polovině republiky vyskytnout silné bouřky. Ve středu a na východě i ve čtvrtek teploty vystoupí na většině území nad 31 °C.

Sledujte: www.chmi.cz

 

AKTUALIZACE – 14,30 HODIN

Je mnohem tepleji než včera. Na obrázku je vidět rozdíl teplot oproti včerejšku. Ta je v západní polovině Čech o 3 až 10 °C vyšší, na Šumavě i o 12 C°. Naopak na východě je rozdíl nižší.

Vše spěje k překonání teplotních rekordů pro dnešní den, v Klementinu už padl rekord z roku 1877.

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře