POČASÍ: Vývoj situace a předpověď pro ČR do čtvrtka 13. června

POČASÍ: Vývoj situace a předpověď pro ČR do čtvrtka 13. června

Ilustrační foto: Miroslav PECKA

 

Situace: Ve čtvrtek bude přes naše území zvolna od jihozápadu postupovat zvlněná studená fronta. Za ní se do střední Evropy přechodně rozšíří od jihozápadu výběžek vyššího tlaku vzduchu. Z Biskajského zálivu bude postupovat k severu tlaková níže a na její přední straně se ve střední Evropě obnoví příliv teplého vzduchu od jihu. V sobotu bude postupovat od jihozápadu přes naše území slábnoucí studená fronta. V neděli bude přes střední Evropu postupovat k severovýchodu tlaková výše. Nad západní Evropou se bude udržovat brázda nízkého tlaku vzduchu a po její přední straně se k nám obnoví příliv teplého vzduchu od jihozápadu. Uprostřed příštího týdne bude ze západní do střední Evropy zvolna postupovat zvlněná studená fronta.

Předpověď na čtvrtek (00-24):
Zpočátku jasno až polojasno, postupně polojasno až oblačno. Během dne od jihozápadu na frontě až zataženo a zpočátku ojediněle přeháňky, postupně na většině území přeháňky nebo déšť. Místy bouřky, i silné, s přívalovými srážkami kolem 40 mm, na severovýchod našeho území dorazí až večer. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, v 1000 m na horách kolem 18 °C. Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, v noci a ráno na jihozápadě a severovýchodě slabý 1 až 4 m/s. Během dne se bude vítr v Čechách, později večer i na Moravě a ve Slezsku, měnit na západní až severozápadní a v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pátek (00-24):
Většinou polojasno, ojediněle přeháňky. Na východě zpočátku oblačno až zataženo s doznívajícím deštěm, ojediněle i bouřky. Večer na západě Čech přibývání oblačnosti od západu. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C, na západě až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na východní až jihovýchodní.

Předpověď na sobotu (00-24):
Oblačno až polojasno a ojediněle přeháňky, v průběhu dne od západu ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, na východě až 26 °C. Slabý jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s se bude měnit na severozápadní 3 až 7 m/s a k večeru postupně zeslábne.

Předpověď na neděli (00-24):
Skoro jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Mírný východní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na pondělí (00-24):
Jasno až polojasno, během dne postupně až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:
Polojasno, přes den přechodně až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Postupné přibývání oblačnosti a srážek. Nejnižší noční teploty 18 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 28 až 32 °C, postupně 25 až 29 °C.

 

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře