LIPENSKO: Místní kempy před sezónou vylepšily své vybavení

LIPENSKO: Místní kempy před sezónou vylepšily své vybavení

Hydrofoil – speciálně tvarované křídlo, která využívá vlastního vztlaku a umožňuje tak plutí nad hladinou. Na takovém se letos můžete na Lipně poprvé svézt.

 

Na startu letošní letní sezóny mají lipenské kempy ve srovnání s loňskem stále lepší vybavení. Rovnají se standardům, na které jsou hosté zvyklí z pobytů podobného typu po Evropě. V kempech se tak objevují myčky, pračky. Majitelé kempů mění elektrorozvody, aby mohli mít hosté vyšší odběr, který potřebují například díky podlahovému topení. Samozřejmostí už je stále lepší a stabilnější wifi připojení.

Hosté také touží po lepší nabídce plavidel, která si mohou půjčit. „Hosté jsou stále náročnější. Takový je trend v posledních letech. Já jsem rád, že lipenské kempy hostům nabízí stále lepší úroveň služeb i vybavení,“ uvádí Jiří Mánek z Turistického spolku Lipenska, který se stará o rozvoj území od Stožce po Rožmberk.

Provozovatel Camping Resortu ve Frymburku Hanne Wilzing zde nechal udělat novou elektrifikaci celého kempu, jedná se o moderní přípojky pro pohodlí hostů se vzdáleným přístupem na ovládání elektřiny přímo z recepce. Od letoška tak na svém monitoru vidí, jaká je spotřeba elektřiny u všech hostů. Na přání, pokud mají příliš velkou spotřebu, jim může příkon navýšit. „Dnes mají lidé v karavanu pračky, myčky, kávovary, televize, některé jsou klimatizované, ale viděl jsem i vyhřívanou podlahu, která má samozřejmě velkou spotřebu,“ uvádí Wilzing. Kapacita kempu je 140 karavanových a stanových míst a 107 lůžek na ubytování v mobilních domcích, při maximální obsazenosti se sem vejde až 600 lidí. Ti mohou od letoška také využívat novou moderní budovu sprch a toalet. Protože je Hanne Wilzing původem Holanďan, spolu s manželkou plynně ovládají šest světových jazyků, jezdí sem nejvíce cizinců, většinou právě Holanďanů, ale i Němců a Rakušanů. Samozřejmě nechybí ani Češi.

Více než milionovou jednorázovou investicí se může pochlubit Jaroslav Vozka, provozovatel kempu Olšina v Černé v Pošumaví pořídil za více než milion korun dva mobilní domky. V luxusním obydlí, ve kterých je kuchyňka, pokoj a sociální zařízení, okamžitě zaplnil termíny na celé léto. Hosté tu mohou dále bydlet v chatkách nebo stanech.

Další kemp z Černé – Jestřábí je známý tím, že je otevřený celoročně. Jeho provozovatel provedl modernizaci již v předchozích letech a tak se nyní zaměřuje na širokou nabídku tradičního i méně známého sportovního vyžití a kvalitní gastronomie. Na vodě už má přichystané lodě, které tu hostům půjčuje. Letošní novinkou je také nabídka pravidelných vyhlídkových plaveb na katamaránu – dvoustěžníku se zkušeným kapitánem. Připravenou má i naprostou novinku v České republice a to foilingový program, což jsou lidově řečeno létající plachetnice, paddleboardy a elektrofoil. Kemp Modřín v Lipně nad Vltavou letos investoval především do zázemí. K dispozici budou rekonstruované sprchy s regulací teploty vody, nové venkovní sprchy na pláži a především půjčovna šlapadel a dalších plavidel. „Nová půjčovna je přímo na pláži v kempu a hosté tak mohou přímo od stanu vyrazit třeba na projížďku na Králičí ostrov,” uvádí mluvčí Lipna Vojen Smíšek.

Další zdejší investice putují zejména do zábavních prvků a posílení kvality pro trávení volného času hostů. Ti zde oceňují také animace s lišákem Foxem, který je maskotem Lipna nad Vltavou. Ten má pro děti na každý den připravený zábavný program.

Pavel PECHOUŠEK

Foto: Adéla ČERNÁ

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře