V KUCHYNI S DANULOU: Zapečené brambory se smetanou, brokolicí a kuřecím masem

V KUCHYNI S DANULOU: Zapečené brambory se smetanou, brokolicí a kuřecím masem

 

Cca 800 g kuřecího masa (používám nejraději vykostěné stehenní, na menší kousky), 2,5 kg brambor (oloupat a nakrájet na tenké plátky), 2 středně velké cibule (nadrobno), 1 sáček mražené brokolice (na menší kousky), 2 kelímky smetany ke šlehání, 100 g olomouckých syrečků (najemno nastrouhat), sůl, mletý černý pepř, mletá sladká paprika (dala jsem zauzenou), sušený česnek, sušený rozmarýn, drcený kmín, olej, sádlo na vymazání pekáčku.

Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme maso a zprudka zarestujeme. Osolíme, posypeme lehce mletou paprikou, okořeníme pepřem a sušeným česnekem a důkladně promícháme.

Pekáč vymažeme sádlem, vyskládáme polovinou množství na plátky nakrájených brambor, osolíme a okořeníme kmínem, sušeným česnekem a mletou paprikou, vsypeme kuřecí maso, zasypeme brokolicí, osolíme, poklademe zbytkem brambor, opět osolíme a okořeníme. Já solila jen lehce, protože jsem se rozhodla vršek posypat nastrouhanými syrečky a ty jsou velmi slané samy o sobě. Zalijeme smetanou, posypeme nastrouhanými syrečky nebo jakýmkoliv jiným sýrem dle chuti a možností a asi 45-50 minut zapékáme, dokud nejsou brambory měkké.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře