MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2019: Finále soutěže. Školáci z jižních Čech si vyzkoušeli práci...

MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2019: Finále soutěže. Školáci z jižních Čech si vyzkoušeli práci hasičů a policistů

 

Finálové kolo soutěže Mladý záchranář 2019 se konalo v pátek 24. května v areálu Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje. Soutěž se těší již několik let velké oblibě dětí i učitelů.

Během finálového kola, kterému předcházela dvouměsíční intenzivní práce dětí, které zodpovídaly nelehké otázky z oblasti hasičské i policejní práce, si jejich zaměstnání mohly vyzkoušet v praxi. Policisté děti podrobili testu z jejich znalostí v oblasti dopravy, bezpečného chování na internetu a bezpečného chování všeobecně. Dále si zkusily fyzické testy, kterou jsou součástí přijímacího řízení do služebního poměru, a také střelbu z kuše.

Hasiči pak dětem umožnili zkusit si reálný zásah. Do prvního kola se přihlásilo více jak šedesát pětičlenných týmů dětí s jejich učiteli. Finále se zúčastnilo třináct týmů, které soutěžily v mladší a starší kategorii. Všem patří velké poděkování za snahu, kterou prokázali při plnění úkolů. Vítězům gratulace, a těšíme se na další ročník.

Na sobotu 25. května připadá Pomněnkový den – den pohřešovaných dětí, čehož policisté využili již při čtvrteční soutěži a dětem a dospělým připomněli jak důležité je, aby se chovali bezpečně, a jak se mají chovat v případě, že se dítě ztratí. Včerejšího dne pak policisté na toto téma hovořili s dětmi v rámci besed ve školních zařízeních a další osvětu tohoto tématu chystají na víkendové akce, kterých se policejní preventisté zúčastní například v Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku a ve Vodňanech na Strakonicku.

Text a foto: POLICIE ČR

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře