POLICIE ČR: Tak za to palec nahoru! Vimperští policisté dopadli několikanásobného zloděje...

POLICIE ČR: Tak za to palec nahoru! Vimperští policisté dopadli několikanásobného zloděje krátce po činu

Vimperským policistům se podařilo koncem března odhalit zloděje, který má na svědomí hned několik trestných činů.

Dne 24. března přijali vimperští policisté v ranních hodinách oznámení o pokusu krádeže alu kol z osobního vozidla, které stálo zaparkované ve Stachách – Churáňově. Policisté případ ihned začali prověřovat a na základě zjištěných informací ještě v ten samý den odhalili pachatele tohoto skutku. Jako řidič osobního vozidla značky Audi byl policisty v odpoledních hodinách zastaven ve Zdíkově. V zavazadlovém prostoru našli policisté věci, které mohly muže spojovat s nahlášeným případem. Muž se k činu doznal. Policisté jej na místě zadrželi.

Následně zjistili, že muž má na svědomí i další trestné činy. Pneumatiky kradl z vozidel i několik dní předtím ve Vacově, kdy odmontoval kola z vozidla značky Mercedes. Po odmontování těchto kol se však vozidlo převážilo na přední část, která následně narazila na betonový obrubník parkoviště a došlo k poškození přední části vozu. Kromě krádeže tak způsobil ještě škodu poškozením a to ve výši bezmála 68 000 korun.

Další obdobný trestný čin spáchal v polovině března rovněž ve Vacově, kdy odmontoval kola z vozidla značky VW, které stálo zaparkované u jednoho rodinného domu. Tohoto skutku se dopustil ještě několikrát, a to na různých místech okresu Prachatice. Celková škoda, kterou má tento muž (19 let) z Prachaticka na svědomí, dosáhla výše bezmála 135 000 korun. Policisté případ prověřují ve zkráceném přípravném řízení. Zloděj kol by tak měl do dvou týdnů stanout před soudem. Je podezřelý z trestného činu krádeže a poškození cizí věci.

 

POLICIE ČR

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře