ČESKÉ BUDĚJOVICE: Galerie Českého rozhlasu vystavuje motoristické fotografie Petra Luska

ČESKÉ BUDĚJOVICE: Galerie Českého rozhlasu vystavuje motoristické fotografie Petra Luska

 

Květnová výstava v galerii Českého rozhlasu České Budějovice voní benzínem. Své snímky návštěvníkům představuje známý motoristický fotograf Petr Lusk. Výstava byla zahájena vernisáží ve čtvrtek 9. května.

Rodák z jihočeského Písku Petr Lusk se mezi renomované mezinárodní žurnalisty vypracoval přes fotografování sportovních akcí Mistrovství světa v rallye (WRC). Od roku 2009 je oficiálním fotografem továrního týmu Škoda Motorsport a od roku 2010 je členem světového týmu oficiálních fotografů extrémního závodu odolnosti jezdců a jejich strojů Rallye Dakar.

Petr Lusk rád fotí vše, co se rychle hýbe. „Občas si zajedu vyfotit motorky nebo miluji letadla. Zkrátka všechno, z čeho by se mohly udělat dobré fotky. Přiznám se ale, že mne ze všeho nejvíce lákají obtížné výzvy. Tedy věci, které třeba ještě nikdo zatím nevyfotil nebo je jejich focení spojeno s nějakými obtížemi, komplikacemi, rizikem či dobrodružstvím,“ prozrazuje.

Výstavu fotografií Petra Luska můžete navštívit v galerii Českého rozhlasu České Budějovice v ulici U Tří lvů do konce května.

Partnerem výstavy je pojišťovací makléřství Petřík Brokers.

(mt)

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře