MÍSTOSTAROSTA JIŘÍ CAIS: Pojeďte se mnou na kole okolo Vimperka aneb vaše...

MÍSTOSTAROSTA JIŘÍ CAIS: Pojeďte se mnou na kole okolo Vimperka aneb vaše problémy na moji hlavu

Místostarosta Vimperka Jiří Cais zve všechny na společné cyklovýlety okolím Vimperka. Při těchto výletech budou jejich účastníci diskutovat problémy, které zdejší lidi trápí.

Na kole okolo Vimperka aneb vaše problémy na mou hlavu a pořád dokola. Pro ty milovníky cyklistiky, kteří se zajímají o problémy Vimperka, tuto akci připravil místostarosta Vimperka Jiří Cais. Bude se jednat o pravidelné výlety na kole mířené do blízkého okolí města.

První trasa, která je plánovaná na příští úterý 21. dubna povede po nové cyklotrase okolím Volyňky. Na jejíž spolufinancování právě tento týden doputovaly peníze z Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad.

Další výlet odstartuje o týden později, ve stejný čas. Den i čas poté budou pravidlem pro každý týden, po zbytek jara a podle zájmu i léta. Vše bude samozřejmě podmíněno zájmem veřejnosti.

„Sám jsem aktivní sportovec. Dobře vím, jak společně prožitý sportovní zážitek lidi sbližuje, ať už se jedná o lyže, fotbal nebo kolo. Navíc chci při společné projížďce odpovídat na všechny dotazy, které Vimperáky trápí. Věřím, že taková společensko-sportovní setkání našemu městu jen prospějí,“ uvádí místostarosta Jiří Cais.

Sraz je v úterý 21. dubna v 15 hodin před Turistickým informačním střediskem na Náměstí Svobody. „Na základě složení pelotonu se dohodneme, jak dlouhou trasu pojedeme, aby nebyla například příliš náročná,“ doplňuje místostarosta.

Při takových projížďkách přímo v terénu narazit na řadu problémů automaticky. Například toto úterý se místostarosta vydal na projížďku okolím Cejsic, Křesánova, bývalých kasáren U Sloupů a hned narazil na několik černých skládek (na snímcích v příloze, pozn.aut.). „Ty teď bude nutné ve spolupráci s pověřenými úředníky a zaměstnanci Městského úřadu Vimperk zlikvidovat,“ uzavírá Jiří Cais.

(pp)

Foto: archiv města

 

Cyklotrasa okolo Volyňky, po které pojedou účastníci výletu v úterý 21.dubna, vede malebným krajem Šumavy, od pramene řeky Volyňky pod Kubovou Hutí, přes Vimperk, Volyni až do Strakonic a zde ji lze prodloužit napojením na Otavskou trasu až do Písku.

Díky ní došlo ke smysluplnému propojení nejfrekventovanějších jihočeských cyklotras – Vltavské a Otavské. Tyto cyklotrasy přivedou další cyklisty do zajímavých částí jižních Čech, od nejvýše položeného nádraží v Česku, přes Vimperk pod zámek a jízdu Vimperskou větví Zlaté Stezky do Volyně a odtud pod Strakonický hrad, kde Volyňka končí svou pouť a vlévá se do Otavy. Cyklotrasa je svým nenáročným profilem vhodná pro všechny výkonnostní kategorie a zvládnou ji i rodiče s dětmi, či méně zdatní cyklisté.
Na trase se nachází mnohá zajímavá místa, jako místo odstřelu posledního vlka na Šumavě, malebná jízda z Vimperka podél řeky atraktivní přírodou Šumavy, ve Čkyni lze navštívit nově rekonstruovanou židovskou synagogu, Volyně nabízí zajímavou starou radnici, ve Strakonicích vás přivítá majestátní hrad z 13. století. Na celkem 47 kilometrech čeká cyklisty 6 zastavení pro odpočinek a nabrání nových sil a je na ní několik míst pro občerstvení i zajímavé služby včetně cykloservisů.

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře