V KUCHYNI S DANULOU: Hovězí plec na hořčici s jasmínovou rýží

V KUCHYNI S DANULOU: Hovězí plec na hořčici s jasmínovou rýží

 

Cca 1 kg hovězí loupané plece, 2 větší cibule (nadrobno), plnotučná hořčice, sůl, mletý černý pepř, cca 1 a 1/4 l hovězího vývaru (kdo nemá použije stejné množství vody a 2 kostky Masoxu, hladká mouka, olej.

Maso nakrájet na cca 1 cm silné plátky, mírně naklepat, z obou stran osolit, opepřit, z jedné strany vždy potřít hořčicí a skládat na sebe do misky. Nechat asi 1 hodinku odležet, pak obalit z obou stran v hladké mouce a zprudka orestovat na oleji. Orestované maso skládat do tlakového hrnce. Do výpeku vsypat cibuli a restovat dohněda, poté vsypat na maso, vše zalít vývarem, aby bylo maso zcela ponořené, hrnec uzavřít a dusit cca 30 minut.

Mouka z masa omáčku většinou dostatečně zahustí, ale pokud by se vám i tak zdála omáčka řídká, lze maso vyjmout, omáčku zahustit trochou mouky, rozkvedlané ve studené vodě a ještě cca 10 minutek provařit. Dochutit mletým pepřem.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře