V KUCHYNI S DANULOU: Vepřové výpečky se zelím a smetanovými knedlíčky
Knedlíky: 5 starších rohlíků (na kostky), 2 vejce, 80 g hrubé mouky, 1 kelímek smetany ke šlehání, sůl, sekaná petrželka.
V hrnku rozmícháme smetanu se solí a vejci a nalijeme do mísy na pokrájené rohlíky, přisypeme mouku a lehce promícháme. necháme asi 5 minutek odstát, pak vmícháme petrželku a zlehka tvarujeme malé kulaté knedlíčky, nehňácáme, aby zůstaly pěkně kypré a lehké (pokud se vám těsto hodně lepí, stačí ruce namáčet do vody). Hotové kuličky zavařujeme ve vroucí osolené vodě cca 10 minut.
Z tohoto množství jsem udělala 30 malých knedlíčků.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře