PEČEME S DANULOU: Třený velikonoční beránek

PEČEME S DANULOU: Třený velikonoční beránek

 

Recept je na velkou starou přiklápěcí formu (litina nebo keramika)
3 vejce, 350 g cukru krupice, 150 g změklého másla, 500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 prášek do pečiva, špetka soli a mimo to čokoláda na vaření a trocha stoprocentního tuku.

Žloutky utřít v míse s cukrem, máslem a lžící mléka, poté po částech přidávat mouku střídavě s mlékem, do zbylé části mouky vmíchat prášek do pečiva a nakonec přidat sníh z bílků ušlehaný se špetkou soli.

Formu vymazat máslem, vysypat hrubou moukou a vlít těsto. Já lila postupně a přidávala jsem sušené brusinky a kandovanou citrusovou kůru (pouze do těla beránka, ne do hlavičky ani do oušek, ta musí zůstat pevná, aby se nelámala). Ouška jsem vyztužila kouskem špejle (cca 10 cm dlouhé napříč přes hlavičku).
Poté formu přiklopíme (já ještě balím čumák a uši do alobalu, aby se příliš nepřepekly), vložíme na velký plech a pečeme v troubě na 160 stupňů asi 45 minut. Poté jsem teplotu zvýšila na 180 stupňů a ještě 20 minut dopékala.

Vyklápím zchladlé a po vychladnutí potírám čokopolevou. Letos jsem ho natřela bílou čokoládou, rozpuštěnou s plátkem Omegy.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře