PEČEME S DANULOU: Bábovka s tvarohem a meruňkami

PEČEME S DANULOU: Bábovka s tvarohem a meruňkami

 

Netradičně začneme nejdříve tvarohovou náplní.
Náplň: 500 g měkkého vaničkového tvarohu, 1 žloutek, 4 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce smetany ke šlehání (31%), 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudinkový prášek (37 g) a mimo to meruňkový kompot. V míse jen vařečkou umícháme tvaroh se smetanou, žloutkem, oběma cukry a pudinkovým práškem.

Těsto: 3 celá vejce + zbylý bílek z tvarohové náplně, 150 g krystalu, 60 ml oleje, 100 ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 2 lžíce holandského kakaa, 1 prášek do pečiva, špetka soli.
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přišleháme olej a mléko a pak už jen vařečkou vmícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.

Polovinu těsta nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy, zalijeme tvarohovou náplní, poklademe meruňkami a zalijeme zbytkem těsta. pečeme 45 minut na 160 stupňů. Doba a teplota jsou pouze orientační, řiďte se zkušenostmi se svou troubou.

Hotovou bábovku necháme ve formě zcela vychladnout a pak teprve vyklopíme, aby se nám nerozpadla!

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

Komentáře

komentářů