RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Chundelka
Suroviny:
sádlo
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
1 vejce
4 stroužky česneku
petrželka, snítky libečku
sůl, pepř, kmín
Nočky:
asi 20 dkg syrových brambor (4 brambory)
hrubá mouka nebo krupice
1 vejce
sůl
Brambory rozstrouháme, přidáme vejce a zahustíme hrubou moukou. Trošku osolíme. Hustota je jako na knedlíky.
Na sádle osmahneme cibulku, zaprášíme hladkou moukou a uděláme zlatou jíšku. Zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou, ochutíme kořením, dáme libeček a provaříme asi 10 minut. Libeček vyndáme, do varu dáváme nočky, které vykrajujeme lžičkou a vaříme 5 minut (raději zkuste podle velikosti). Do polévky zakvedláme vejce, namačkáme česnek a už jen probubláme. Do hotové polévky přidáme nasekanou petrželku.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře