POČASÍ: Vývoj situace a předpověď pro ČR od čtvrtka 21. února do...

POČASÍ: Vývoj situace a předpověď pro ČR od čtvrtka 21. února do čtvrtka 28. února

 

Situace: Od jihozápadu k nám bude zasahovat oblast vysokého tlaku vzduchu. Po jejím okraji přes naše území postupovat od severozápadu okludující frontální systém. O víkendu postoupí ze Skandinávie nad střední Evropu tlaková výše a po její přední straně bude na naše území proudit chladnější vzduch od severu. V příštím týdnu bude tlaková výše nad střední Evropou slábnout a počasí u nás bude postupně ovlivňovat nová tlaková výše se středem nad Severním mořem, kolem které k nám bude proudit teplejší vzduch od severozápadu.

Předpověď na čtvrtek (00-24):
Oblačno až zataženo, na jihu a jihozápadě zpočátku až polojasno. Na severu a severovýchodě odpoledne místy občasný déšť, později večer srážky na většině území. V polohách nad 1100 m i srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, v 1000 m na horách kolem 3 °C. Slabý proměnlivý, postupně mírný západní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):
Zataženo až oblačno, zpočátku na většině území občasný déšť nebo přeháňky, na horách na severu a severovýchodě srážky četnější nad 1000 m sněhové. Během dopoledne postupně přechod do přeháněk,
nad 600 m, na severovýchodě ve všech polohách srážky smíšené nebo sněhové. Odpoledne ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, na severovýchodě až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, na severovýchodě 3 až 6 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s se bude měnit na severovýchodní. Na východě území vítr čerstvý 4 až 8 m/s, místy v nárazech kolem 15 m/s. Vítr bude později večer od západu slábnout.

Předpověď na sobotu (00-24):
Polojasno, ráno a dopoledne na jihozápadě a jihu místy nízká oblačnost nebo mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, v údolích při bezvětří, zejména na severovýchodě kolem -10 °C. Na jihozápadě a jihu při nízké oblačnosti nebo mlze kolem -1 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):
Polojasno, přechodně až oblačno. Ráno ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, v údolích při bezvětří, zejména na severovýchodě kolem -9 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na pondělí (00-24):
Polojasno až oblačno. Ráno a dopoledne ojediněle mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:
Zpočátku oblačno až polojasno, v průběhu období ubývání oblačnosti na polojasno až skoro jasno. Ráno a dopoledne ojediněle mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 12 °C.

 

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV

Ilustrační foto: Ivana PISKÁČKOVÁ

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře