VOLARY: Ladislav Beran, náš spolupracovník, se představuje a zve k návštěvě města...

VOLARY: Ladislav Beran, náš spolupracovník, se představuje a zve k návštěvě města pod Bobíkem

Volary, město na Zlaté stezce, se může pyšnit i přívlastkem město v centru Šumavy. Dovolte mi, přátelé z Vimperka, seznamovat vás průběžně s děním v našem městě a samozřejmě vás i pozvat na kulturní či sportovní akce nejen ve Volarech, ale i v jejich okolí.
Vždyť Volary a jejich okolí to je Soumarské rašeliniště, nádherné Stožecko a na půl cesty mezi vámi a námi je to malebná Kubova Huť se svým nejvýše položeným nádražím železnice u nás, s Boubínskou rozhlednou a nádhernou přírodní scenérií.
Volarský plavecký bazén vás zve v měsíci prosinci k návštěvě a kdo bude mít chuť podívat se na město shora, může vyjít Zlatou stezkou k nedalekému výhledovému místu, kde se vám naskytne ojedinělý a zajímavý pohled na Volary, město uprostřed hor. Z jedné strany Trojmezensko s přechodem přes Mechový vrch k Sněžné a dál k Bobíku a Jedlové hoře. Tento kruh vytváří ojedinělý šumavský kotel, kde uprostřed leží naše dřevařské město.
V pátek 28. listopadu vás zveme na knižní trhy v městské knihovně, v sobotu 29. listopadu na náměstí a ve společenském sále radnice proběhnou tradiční adventní trhy, které oživí hudbou nejen vánoční Zámecké trio, a v neděli 30. listopadu od 17 hodin proběhne tradiční rozsvícení vánočního stromu.
Prosincový program na Volarsku poté bude pokračovat v neděli 7. prosince v 16 hodin ve Zbytinách, kde v kostele sv. Víta proběhne Vánoční koncert. Na příčné flétny a kytaru zahrají Petra Pěstová, Kateřina Weisová a Ivan Boreš.
Pro Za krásnější Vimperk: Ladislav BERAN, Volary

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře