VAŘÍME S DANULOU: Smažený losos a bramborové růže

VAŘÍME S DANULOU: Smažený losos a bramborové růže

 

Maso: Porce lososa ze strany s kůží několikrát svrchu nařízneme a rozložíme na prkénko kůží dolů, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinku odpočívat. Poté maso z obou stran osolíme a opepříme a smažíme na oleji s trochou másla, dvěma roztlačenými stroužky česneku a snítkou čerstvého rozmarýnu.

Příloha: cca 2 kg brambor (oloupat a omýt), sůl, mletý sušený rozmarýn, sušený česnek, máslo.

Brambory nakrájíme na tenké plátky (můžeme použít planžetové struhadlo), osušíme v bavlněné utěrce, vložíme do mísy, posypeme solí, rozmarýnem a sušeným česnekem (koření lze zvolit dle chuti) a důkladně promícháme.

Pak několik plátků rozložíme na prkénko tak, aby se lehce překrývaly a srolujeme, vznikne nám základ růžičky, další plátky přikládáme po obvodu a pevně přidržujeme v prstech. Částečně umotanou růžičku vložíme do máslem vymazaného otvoru ve formě na muffiny, po obvodu ještě z každé strany pár plátků “přistrčíme”, aby byl otvor zcela naplněný.

Pečeme asi 30 minut na 160 stupňů. Před dopečením potřeme svrchu rozpuštěným máslem.
Hotové růžičky opatrně vydloubneme z formy pomocí lžíce a vidličky, aby se nám kvítky nerozpadly dříve než je naaranžujeme na talíř.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře