SKIAREÁL LIPNO: Aktuální víkendová nabídka: Tříkrálová akce pro děti a otevření další...

SKIAREÁL LIPNO: Aktuální víkendová nabídka: Tříkrálová akce pro děti a otevření další sjezdovky

 

V sobotu pobaví lišák Fox všechny děti na tříkrálové akci. Lyžařské podmínky jsou na Lipně ideální. Vrátily se teploty pod nulou a čerstvý přírodní sníh. O víkendu se otevře sjezdovka Školní a následovat budou i další tratě.
Tři králové

Na sobotu 5. ledna naplánoval překvapení pro všechny děti oblíbený maskot areálu lišák Fox. Připravena je zbrusu nová akce s názvem Tři králové ve Skiareálu Lipno. Ta začíná ve 12 hodin výtvarnou dílničkou v salónku Chaty Lanovka, kde budou nachystány tematické omalovánky a děti si tu budou společně tři krále i vyrábět.

„Jedná se o klasický příběh o cestě Tří králů do Betléma za čerstvě narozeným spasitelem, který bude nejen plný poučení, ale i legrace. V hlavní roli se představí lišák Fox,“ uvádí Eva Černíková ze Skiareálu Lipno. Během odpoledního programu, který bude probíhat ve Fox parku až do 16 hodin, odstrojí děti s lišákem vánoční stromeček, zazpívají si a na zahřátí dostanou nealkoholický punč.

Dějištěm každodenních animačních programů pro děti je právě lyžařské výukové hřiště Fox park, které je vybaveno pojízdnými koberci a výukovými pomůckami pro nejmenší lyžaře. Pro návštěvníky je Fox park otevřený zcela zdarma.

Čerstvý sníh a další otevřené sjezdovky

Podmínky pro lyžování jsou nyní na Lipně ideální. K dispozici je zde nejvíce otevřených sjezdovek na Šumavě. Aktuálně je v provozu více než 5 km tratí, na kterých leží až 60 centimetrová pokrývka a za posledních 24 hodin tu přibylo dalších zhruba 10 cm přírodního sněhu.

„Díky teplotám pod nulou můžeme intenzivně zasněžovat. Na víkend zprovozníme sjezdovku Školní směrem k jezeru a následovat pak budou další tratě a také skicrossová dráha a snowpark,“ říká mluvčí Skiareálu Lipno Vojen Smíšek. Podle předpovědi meteorologů můžeme očekávat teploty pod nulou a sněžení i v následujících třech dnech.

Lyžaři mohou na Lipně využít i několik výhod. Například s kartou hosta Lipno.card získají dvou a vícedenní skipas o 20 % výhodněji. Na večerní lyžování platí celosezonní akce 3+1 skipas zdarma a pokud hosté využijí vlakové nebo autobusové spoje z Českých Budějovic, celodenní skipas pořídí s 30% slevou. Děti do 18 let, studenti a senioři nad 65 let mají skibus z Budějovic za dotované jízdné 17 Kč.

 

Text a foto: (vs)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře