POČASÍ: Vývoj situace a počasí pro ČR od neděle 2. prosince do...

POČASÍ: Vývoj situace a počasí pro ČR od neděle 2. prosince do neděle 9.prosince

 

Situace: V západním proudění budou postupovat přes střední Evropu k východu jednotlivé frontální systémy. Koncem příštího týdne se nad Skandinávií prohloubí tlaková níže, kolem které k nám začne proudit studený vzduch od severozápadu.

Předpověď na neděli (00-24):
Zataženo až oblačno, ojediněle slabé sněžení nebo mrznoucí mrholení. Odpoledne od západu občas déšť, později na severovýchodě Čech, na Českomoravské vrchovině a na Moravě sněžení nebo déšť mrznoucí s tvorbou ledovky. Zpočátku místy, postupně jen ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, v Čechách místy tvorba náledí a zmrazků. Nejvyšší denní teploty 3 až 8 °C, na severovýchodě Čech, Českomoravské vrchovině a na Moravě -2 až +2 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C, v Jeseníkách a Beskydech kolem -1 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, od vyšších poloh čerstvý 4 až 9 m/s, v nárazech 15 až 20 m/s, na hřebenech hor na severu kolem 25 m/s.

Předpověď na pondělí (00-24):
Zataženo až oblačno a občas déšť, na Moravě a ve Slezsku zpočátku místy mrznoucí déšť s tvorbou ledovky. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, na Moravě, ve Slezsku a na severovýchodě Čech +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, na Moravě a na severovýchodě Čech 1 až 5 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 3 až 7 m/s, na Šumavě a severovýchodě vítr čerstvý 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):
Zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky, nad 1000 m postupně srážky smíšené nebo sněhové. Během dne ubývání srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, na Moravě a na severovýchodě Čech 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s, bude večer slábnout.

Předpověď na středu (00-24):
Zpočátku oblačno až polojasno, ojediněle mlhy. Postupně přibývání oblačnosti a místy s deštěm. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, na Moravě a severovýchodě Čech 2 až 6 °C. Zpočátku slabý, postupně mírný jižní vítr 3 až 7 m/s se večer bude měnit na jihozápadní.

Předpověď na čtvrtek (00-24):
Převážně zataženo, na většině území občas déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, na Moravě a na severovýchodě Čech kolem 4 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Čerstvý západní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:
Zataženo až oblačno, jen přechodně polojasno. Občas s deštěm nebo přeháňkami, postupně na horách a v závěru i ve středních polohách srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 6 až 1 °C, v závěru období +3 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, postupně 2 až 6 °C.

 

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV

Ilustrační foto: Jan KUBITA

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře