POČASÍ: Vývoj situace a počasí pro ČR od neděle 18. listopadu do...

POČASÍ: Vývoj situace a počasí pro ČR od neděle 18. listopadu do neděle 25. listopadu

 

Situace: V neděli k nám bude od severu zasahovat okraj tlakové výše nad Skandinávií a přes Pobaltí bude postupovat k jihozápadu studená fronta a večer začne ovlivňovat počasí i u nás. Za ní k nám v pondělí bude proudit studený vzduch od severovýchodu. Od středy začne po přední straně tlakové níže nad západním Středomořím proudit vlhký a teplejší vzduch od jihovýchodu, zejména ve vyšších vrstvách atmosféry. V dalších dnech bude počasí u nás pod vlivem oblasti vysokého tlaku vzduchu rozprostírající se nad Skandinávií a jihovýchodní Evropou.

Předpověď na neděli (00-24):
Jasno nebo skoro jasno, v noci a ráno ojediněle nízká oblačnost nebo i mrznoucí mlhy. Odpoledne a večer od severu přibývání oblačnosti a na severu a severovýchodě místy, jinde jen ojediněle sněhové nebo smíšené přeháňky. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, na severovýchodě do 4 °C, v 1000 m na horách kolem 0 °C. Slabý východní, postupně mírný severovýchodní až severní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na pondělí (00-24):
Zataženo až oblačno a na většině území slabé sněžení nebo sněhové přeháňky, v polohách pod 300 m přechodně i srážky smíšené. Večer částečné ubývání oblačnosti a srážek. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C, večer ojediněle tvorba náledí. Mírný severovýchodní vítr 3 až 7 m/s

Předpověď na úterý (00-24):
Většinou oblačno, zpočátku ojediněle slabé sněžení nebo sněhové přeháňky. Během dne od jihu postupně zataženo a na většině území občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, v polohách pod 400 m postupně srážky smíšené nebo dešťové, ojediněle i mrznoucí. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, ojediněle tvorba náledí. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Mírný východní vítr 4 až 8 m/s.

Předpověď na středu (00-24):
Zataženo až oblačno, na většině území déšť se sněhem nebo sněžení, ojediněle srážky i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Mírný východní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):
Převážně zataženo, místy slabé sněžení nebo mrholení, i mrznoucí. Místy mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:
Zataženo až oblačno a ojediněle mrholení, i mrznoucí. Místy mlhy, i mrznoucí. Postupně na horách místy, jinde jen ojediněle polojasno. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +5 °C.

 

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV

Ilustrační foto: Jindra VOJTÍŠKOVÁ KRULLOVÁ

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře