POLICIE ČR: Muž chtěl skončit se životem. Jeho nešťastný úmysl mu rozmluvili...

POLICIE ČR: Muž chtěl skončit se životem. Jeho nešťastný úmysl mu rozmluvili policisté

V pondělí 22. října krátce po jedenácté hodině dopoledne obdržel operační důstojník na lince 158 oznámení od ženy, která měla obavy o svého kolegu z práce, který toho rána zaslal do firmy email s podivným zněním a vzbudil v ní obavu o jeho život.

Operační důstojník ihned vyslal do obce na Prachaticku, kde měl zoufalý muž bydlet, hlídku místních policistů. Ti zjistili, že obava ženy byla na místě. Na zahradě rodinného domu zahlédli muže, který v ruce držel zbraň a vyhrožoval sebevraždou. Na místo se tak vydali prachatičtí kriminalisté, specialisté na vyjednávání a povolána byla zásahová jednotka se svým vyjednavačem. Dva kriminalisté a policista ze zásahové jednotky se pustili do práce a s mužem navázali kontakt, vyjednávání s ním se protáhlo na velmi dlouhých šest hodin a podle slov vyjednavačů bylo velmi náročné, muž navíc během hovorů popíjel alkohol. Nešťastný muž měl velké výkyvy nálad a bylo velmi složité s ním hovořit. Řešil mnoho osobních problémů, se kterými chtěl skončit takto rázným krokem. Policisté ze zásahové jednotky vyčkali vhodného okamžiku a krátce před sedmou hodinou provedli zákrok, při kterém muže zpacifikovali a zajistili zbraň. Vše se obešlo bez jakéhokoliv zranění. Nešťastného muže pak předali zdravotníkům, kteří byli po celou dobu vyjednávání na místě.

Všem policistům, kteří se na včerejším zákroku podíleli, patří velké poděkování. Především tři policisté, vyjednavači, odvedli výbornou práci a dali tak muži druhou šanci.

POLICIE ČR

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře