JIŽNÍ ČECHY: Hejtmance Ivaně Stráské a vedoucí krizového řízení kraje Martě Spálenkové...

JIŽNÍ ČECHY: Hejtmance Ivaně Stráské a vedoucí krizového řízení kraje Martě Spálenkové udělil ředitel jihočeských hasičů Bureš medaili za dlouhodobou podporu požárního sboru

 

Medaili Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje (HZS JčK) za dlouhodobou podporu a skvělou spolupráci obdržela hejtmanka Ivana Stráská a vedoucí krizového řízení kraje Marta Spálenková. Předal jim je ředitel HZS JčK Lubomír Bureš.

Stalo se tak v Třeboni v rámci slavnostního ceremoniálu, během kterého tradičně skládali slib noví příslušníci HZS JčK a jehož součástí bylo i udílení medailí Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS ČR) Za věrnost II. a III. stupně. Ty jsou udělovány vybraným příslušníkům u příležitosti státního svátku Dne vzniku samostatného československého státu, jehož 100. výročí si letos připomínáme.

„Paní hejtmanka i vedoucí krizového oddělení se dlouhodobě zasazují o podporu profesionálních i dobrovolných hasičů. Zároveň bych chtěl vyzvednout i jejich vstřícnost a spolupráci při řešení mimořádných událostí či aktivní přístup kraje k problematice požární ochrany, čímž mám na mysli například pomoc při zavádění kvalitního telekomunikačního spojení či defibrilátorů. A v neposlední řadě bych chtěl kraji vyjádřit i poděkování za finanční podporu,“ zdůraznil Bureš.

Stráská uvedla, že si ocenění velice váží. „Profesionální i dobrovolní hasiči nedílně patří k složkám integrovaného záchranného systému, který pomáhá lidem řešit krizové situace nejen při požárech, ale i při živelních pohromách nebo haváriích na silnicích. Mohou proto ze strany kraje počítat vždy s pomocnou rukou,“ dodala hejtmanka. Podobně pak tuto skutečnost kvitovala i Spálenková.

Mezi šesticí hasičských noviců, kteří v Třeboni složili slavnostní slib, byl i osmadvacetiletý Dušan Jakovljevič. „Práce u hasičů mě zajímala už od dětství a prakticky jsem si tak splnil svůj životní sen. Spojují se tu mé záliby, jako jsou sport i technika, a navíc to má určitě i velký význam pro společnost, což je super,“ řekl Jakovljevič, který již momentálně slouží na posádce v Českých Budějovicích.

Medaile (HZS ČR) Za věrnost II. a III. stupně získalo 25 hasičů a dalších 13 osobností si odneslo medaile HZS JčK. Byl mezi nimi například i ředitel jihočeské policie Luděk Procházka.

Text a foto: (tzjč)

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře