LIPENSKO: Světoznámá cestovatelka Christina Tan se zamilovala do Frymburka

LIPENSKO: Světoznámá cestovatelka Christina Tan se zamilovala do Frymburka

 

Tři noci strávila na Lipensku světová cestovatelka a královna Instagramu Christina Tan. Traveler influencerka z indonéské Jakarty, známá jako Luxury královna Instagramu, se živí cestováním po celém světě. Místa, která navštíví, propaguje na svém instagramovém profilu. Její fotky se pravidelně objevují na těch nejvlivnějších instagramových platformách a vídají je desítky milionů lidí, kteří se následně podle ní rozhodují, kam pojedou na dovolenou.

“Loni jsem na cestách strávila celkem osm měsíců z roku. Věnuji se své práci profesionálně již pět let a ještě pět let bych to chtěla vydržet,” říká Christina Tan. Její fanoušci žasnou nad jejími fotografiemi se scenériemi turistických destinací, které navštěvuje po celém světě. Nad luxusem hotelů, ve kterých bydlí, se až tají dech, ale při jejím povídání je evidentní, že její práce rozhodně není snadná a už vůbec se nedá nazvat dovolenou, jak by se nezasvěceným mohlo zdát. Je neustále na cestách, v letadlech, ve vozech taxi služby, stále balí kufry. Na východy Slunce vstává ve čtyři ráno a chodí spát po půlnoci. Mezitím upravuje fotografie, které sama nafotí a vystavuje je na Instagramu. Když nefotí, tak natáčí a dělí se o své zážitky se svými fanoušky, se kterými neustále komunikuje. “Je to hodně náročné a není to pro každého. Musíte dobře vypadat, udržovat se v kondici, dobře fotit, ovládat marketing a hlavně komunikační dovednosti. Jsem zapnutá čtyřiadvacet hodin, sedm dní v týdnu,” říká Christina.

„Christina je v každém směru naprostý profesionál. Všechno co dělá, i když se to na první pohled nezdá, je naprosto dokonalé. Pořád dobře vypadá, dobře mluví, skvěle fotí, řídí dron a efektivně si organizuje čas i lidi kolem sebe. V každé vteřině dne je dobře naladěná, velmi mile a přitom na úrovni s velkým světovým přehledem komunikuje se svým okolím a není to žádná Barbína,” uvedl Jiří Mánek z Turistického spolku Lipenska, který ji na cestě doprovázel.

Jako příměr jejího instagramového vlivu lze použít slova odborníka na influencer marketing Tomáše Kadlece: „Kdybychom instagramové influencery, kteří pracují v cestovním ruchu, přirovnali k fotbalistům, tak pokud bychom sestavili nejlepší fotbalovou jedenáctku světa, byla by v ní zcela určitě i Christina Tan.”

Christina má na svém instaprofilu přes půl milionu fanoušků, kteří často kopírují své dovolenkové trasy, podle tipů jejich oblíbenkyně. Během své návštěvy Christina bydlela dva dny v hotelu Relax v Dolní Vltavici a den v hotelu Maxant ve Frymburku. Navštívila například Vítkův Hrádek, Stezku korunami stromů v Lipně nad Vltavou. Komunikovala s místními, poskytovala interview médiím. Hodně času strávila ve Frymburku, kde se jí minule moc líbilo, odtud vyrazila na plavbu parníkem se společností Lipno-Line.

Letos dokonce začala uvažovat o koupi domečku přímo ve Frymburku. “Je to tady moc krásné. Mám ráda lipenské klima a podzimní barevnou atmosféru. Frymburk mi připomíná rakouský Hallstatt, který mám také moc ráda,“ uvedla Christina.

Asi půlden byla v Rožmberku nad Vltavou, kde se setkala se starostkou Lenkou Schwarzovou a fotila i z věže Jakobínka. Při její loňské návštěvě se její snímky Rožmberka nad Vltavou objevily na nejvlivnějších turistických instagramových platformách světa, ve společnosti fotografií New Yorku, Moskvy, Paříže, Barcelony, egyptských pyramid v Gíze, italských Benátek či německého zámku Neuschwanstein. Prohlédlo si je najednou více než 10 milionů lidí. „Christina tu byla již podruhé a víme, že se zase vrátí. Již nyní s sebou vzala sestru a svého kamaráda, fotografa z Kypru Kenana Hürdenize, který je velmi uznávaným fotografem a jeho vliv na fanoušky je přinejmenším takový, jako Christiny,” uvedl Mánek.

“Díky nim již nyní oslovujeme statisíce a miliony turistů a vše bude gradovat výstavbou dopravního letiště v Českých Budějovicích, které se pro nás již brzy stane zásobárnou zahraničních klientů, kteří si přijedou užívat to, co naši milí influenceři již dnes servírují na svých Instagramech. Na jejich programu se nyní podílelo asi 30 lidí a partnerů z Turistického spolku Lipenska, ale hýčkat si tyto skvělé profesionály je pro nás to ta nejlepší investice do budoucnosti,” uzavírá Mánek.

Text a foto: (pp)

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře