PEČEME S DANULOU: Šlehačkové šátečky bez kynutí

PEČEME S DANULOU: Šlehačkové šátečky bez kynutí

 

Těsto: 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, špetka soli, 2 lžíce krystalu, 2 lžíce vlažného mléka, 2 žloutky, 200 g smetany ke šlehání, 250 g másla nebo tuku na pečení, 30 g čerstvého droždí a mimo to náplň dle chuti.

Do mísy rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalijeme teplým mlékem, rozmícháme a hned přidáme smetanu, žloutky, mouku, sůl a změklý tuk. Rozmícháme vařečkou a pak už zpracujeme spíše rukama na vále hladké těsto. Ihned rozválíme, rozkrájíme nožem na čtverce, naplníme a zabalíme šátečky. Ihned bez kynutí a potírání pečeme cca 20 minut na 170 stupňů. Horké zastříknu rumem a posypu moučkovým cukrem.
Náplň: 375 g měkkého vaničkového tvarohu, 1 žloutek, 2 lžíce rumu, 1 lžíce vanilkového cukru, 3 lžíce vanilkového pudinkového prášku, moučkový cukr dle chuti, balíček rozinek.
Vše v misce jen smícháme, nic nevaříme.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře