VAŘÍME S DANULOU: Kuřecí souvlaki s bramborovou kaší

VAŘÍME S DANULOU: Kuřecí souvlaki s bramborovou kaší

 

6 kuřecích stehenních řízků, 5 stroužků česneku (na plátky), 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička sušeného oregána, 1 lžička sušené majoránky, 1 lžička směsi koření na pizzu, 1 lžička sušeného česneku, 1/2 lžičky mletého pepře, sůl

Maso nakrájet na co nejdelší proužky a uložit do misky, přidat nakrájený česnek, koření a sůl, zalít olejem, důkladně promíchat a uložit přes noc do lednice. Druhý den napíchat na jehly nebo na předem ve vodě namočené špejle, a to následovně, vždy napíchnout jeden konec masa, pak obtáčet kolem jehly a konec opět napíchnout, pak dát plátek česneku a zase maso atd.(z jednoho řízku jsem vždy udělala jednu porci, rozuměj jeden špíz). Uložit do pekáčku, mírně podlít, přiklopit poklicí a péct v troubě cca 20 minut na 180 stupňů. Poté pekáč odklopit a dopéct do barvy. Do výpeku jsem přidala špetku mletého chilli, lžíci sojové omáčky a lžičku medu a malinko jsem vše zahustila hotovou jíškou.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

Komentáře

komentářů