DNY EVROPSKÉHO DĚDICTVÍ: Dveře památek se otevřou návštěvníkům

DNY EVROPSKÉHO DĚDICTVÍ: Dveře památek se otevřou návštěvníkům

Kostel sv. Bartoloměje / Foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

Stejně jako v minulých letech, tak i v roce letošním se v měsíci září město Vimperk připojí ke Dnům evropského dědictví (European Heritage Days – EHD). V rámci Dnů evropského dědictví se otevírají nejširší veřejnosti brány nejzajímavějších památek, budov, objektů a prostor, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné.

Národním tématem letošního ročníku bylo zvoleno heslo: „Společné dědictví, společné hodnoty“. Slavnostní Národní zahájení se uskuteční 8. září 2018 v Havlíčkově Brodě.

Ve Vimperku se v letošním roce otevřou dveře památek ve dnech 15. – 16. září v době od 9:30 do 12:00 a od 13:00 do 16:00 hodin. Zpřístupněny budou v těchto dnech Městská zvonice, historické gotické sklepení domu č.p. 8 a farní kostel Navštívení Panny Marie na náměstí Svobody, a dále kostel svatého Bartoloměje a kaple Čtrnácti svatých pomocníků v prostoru starého hřbitova.

Těšíme se na všechny návštěvníky památek, které budou již tradičně provádět studenti místního Všeobecného a sportovního gymnázia. Za jejich profesionální přístup a vstřícnost jim i vedení jejich školy patří velké poděkování. Srdečně všechny zveme.

MĚSTO VIMPERK

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře