POČASÍ: Vývoj situace a počasí pro ČR od neděle 2. září do...

POČASÍ: Vývoj situace a počasí pro ČR od neděle 2. září do neděle 9. září

 

Situace: Počasí u nás bude nadále ovlivňovat tlaková níže nad severní Itálií, která na počátku příštího týdne začne zvolna postupovat dále k východu a postupně se bude nad střední Evropou udržovat nevýrazné tlakové pole. V období od pátku do neděle bude počasí u nás částečně ovlivňovat tlaková níže se středem nad Severním mořem.

Předpověď na neděli (00-24):
V noci zataženo až oblačno, na většině území občasný déšť, přechodně i trvalejší a vydatnější. Na východě zpočátku místy i bouřky, ojediněle i silné. Přes den oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť. Postupně déšť nebo přeháňky jen místy a přechodně i polojasno. Ojediněle bouřky, zejména na Moravě a ve Slezsku. Večer na jihu znovu trvalý a vydatný déšť. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C, na západě a jihozápadě až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 24 °C, na východě Moravy až 27 °C, v 1000 m na horách kolem 15 °C, v Beskydech až 21 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pondělí (00-24):
Převážně zataženo a většině území občasný déšť nebo přeháňky, místy i bouřky. Na severovýchodě přechodně i polojasno a srážky místy. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, v jihozápadní polovině Čech jen kolem 20 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 5 m/s, bude večer slábnout.

Předpověď na úterý (00-24):
Zataženo až oblačno a na většině území občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. V severní polovině Čech přechodně i polojasno a srážky místy. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, v jihozápadní polovině Čech jen kolem 20 °C. Slabý proměnlivý, nebo severní vítr
1 až 4 m/s.

Předpověď na středu (00-24):
Většinou polojasno, na východě až zataženo. Ojediněle, na východě místy přeháňky. Ojediněle bouřky. Ráno místy mlhy. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Mírný severní nebo severovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):
Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:
Oblačno až polojasno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 15 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 25 °C.

 

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV

Ilustrační foto: pixabay

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře