MĚSTSKÁ POLICIE: Některé události měsíce srpna, jak je vimperští strážníci zaznamenali ve...

MĚSTSKÁ POLICIE: Některé události měsíce srpna, jak je vimperští strážníci zaznamenali ve své svodce

Strážníci řešili rušení nočního klidu, kdy oznamovatel již nevydržel a po marné snaze o klid požádal strážníky o vyřešení. Hlídka strážníků na místě kontaktovala majitele bytu na sídlišti, který na svoji obhajobu uvedl, že měl na návštěvě kamarády, kteří již odešli. Strážníci jej upozornili, že při opakování tohoto skutku bude celá věc předána příslušnému správnímu orgánu.

Na bývalém tržišti v Pivovarské ulici oznamovali řidiči přijíždějících vozidel, že pravděpodobně někdo pootočil zrcadlo ve vjezdu a není dostatečně vidět, zda jede nějaké vozidlo proti. Tuto skutečnost hlásili strážníci standardním způsobem příslušnému odboru MěÚ.

Při běžné hlídkové činnosti bylo zjištěno na autobusovém nádraží, že nějaký muž zde konzumuje alkoholické nápoje. Hlídka strážníků společně s asistenty prevence kriminality provedla kontrolu osoby, která zde konzumovala na nástupišti alkoholické nápoje. Přestupek nebylo možné vyřešit na místě, proto následně strážníci oznamovali toto jednání k dořešení správnímu orgánu. Dotyčný byl z místa těchto prostor vykázán.

Operátor kamerového systému oznámil strážníkům osobní vůz zajetý do potoka na parkovišti u jednoho z nákupních center. Strážníci přijeli na místo, kde zjistili, že oznámení se zakládá na pravdě. Dále zjistili, že problém vnikl zřejmě nedostatečným zabezpečením vozidla. Nikdo nebyl naštěstí zraněn ani řidič nebyl pod vlivem alkoholu. Auto bylo vytaženo společně s kamarádem.

Telefonicky oznámil strážník ve svém volnu, že v ulici Špidrova jsou vlivem přívalového deště kryty kanálů vyházeny mimo. Na tuto skutečnost upozornili ještě další dva oznamovatelé. Strážníci na místě zjistili celkový stav, sami zajistili bezpečnost a nasadili kryty kanálů na svá místa, následně ještě informovali Technické služby Vimperk.

Telefonicky požádala o pomoc strážníky jedna místní žena při hledání mobilního telefonu svého syna. Telefon měl zapnutou funkci GPS a ona sleduje právě jeho pohyb na svém počítači doma. Hlídku strážníků dále naváděla podle signálu na místo, kde se telefon nachází. Strážníci nalezli mobilní telefon u jednoho muže, který jej nalezl v ranních hodinách, když chvátal na kole do zaměstnání. Na to uvedl, že telefon ležel na vozovce v ulici Špidrova s tím, že nalezený mobilní telefon vezl až po pracovní době na Policii ČR, kde by jej předal jako nález. Mobilní telefon byl předán šťastnému majiteli a celou událost nechtěl nijak dál řešit.

Telefonicky oznámil muž, že na odbočce směr sídliště leží nějaký muž. Hlídka strážníků po příjezdu na místo spatřila muže, který stojí u vozovky, ten strážníkům sdělil, že zde skutečně ležel on, ale je již na odchodu.

Telefonicky oznámil strážník toho času mimo službu, že u jedné restaurace v centru města se nachází zraněná žena a poskytuje jí 1. pomoc. Při příjezdu strážníků již byla na místě i Zdravotnická záchranná služba a ošetřovala zraněnou ženu v obličejové části hlavy. Toto si dle vyjádření způsobila sama, když upadla na chodník.

Strážníci řešili rušení nočního klidu tentokrát v ulici Čelakovského, kdy oznamovatel již nevydržel poslouchat příliš hlasitou hudbu. Hlídka strážníků na místě kontaktovala majitele bytu, kde bylo mladíkem sděleno, že zde slaví jeden člen z rodiny narozeniny. Hlídka strážníků jej upozornila, že ruší noční klid a mohlo by mít právní následky, na výzvu strážníků byla hudba ztišena.

Operátorka městského kamerového systému nahlásila strážníkům osobu, která zřejmě vybírá kontejner na textil. Hlídka MP na místě zastihla mladíka, který akorát místo opouštěl. Ten hlídce MP sdělil, že za kontejnery pouze seděl a nic si nevzal. Za kontejnery byl poházený textil, tak jej mladík uklidil a poté místo opustil.

Při běžné hlídkové činnosti našla hlídka strážníků vyhozenou zjevně nefunkční mikrovlnnou troubu na veřejném prostranství. Strážníci na místě pořídili fotodokumentaci a následně kontaktovali Městské služby Vimperk k odklizení tohoto odpadu. Rovněž při další hlídkové činnosti našli strážníci vyvrácenou dopravní značku v místech, kam městské kamery nedohlédnou. Hlídka MP tuto značku zdokumentovala a následně informovala příslušný odbor MěÚ k zajištění nápravy.

Telefonicky oznámil mužský hlas, že na Kramatech má někdo postavený stan. Hlídka strážníků na místě kontaktovala majitele stanu, kterého poučila, že se nacházejí v chráněné krajinné oblasti, kde je povolené kempování na místech k tomuto účelu zřízených, což tento prostor Kramat není. Dotyčný majitel stanu poté ihned stan složil a odebral se neznámo kam.

Děkujeme všem občanům za spolupráci.

 

MĚSTSKÁ POLICIE VIMPERK
(Převzato z oficiálních webových stránek města – zveřejněno bez redakční úpravy.)
0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře