POČASÍ: Vývoj situace a počasí pro ČR od neděle 26. srpna do...

POČASÍ: Vývoj situace a počasí pro ČR od neděle 26. srpna do neděle 2. září

 

Situace: Zpočátku bude počasí u nás ovlivňovat, zejména v jihovýchodní polovině území, zvlněná studená fronta. Postupně se od západu začne rozšiřovat do střední Evropy oblast vyššího tlaku vzduchu. Ve středu bude přes západní Evropu dále k východu postupovat studená fronta, před kterou k nám bude proudit teplý vzduch od jihu. Ke konci období bude od západu postupovat přes střední Evropu mělká brázda nízkého tlaku vzduchu.

Předpověď na neděli (00-24):

V noci většinou zataženo, na západě Čech postupně oblačno až polojasno. V jihovýchodní polovině území postupně s občasným deštěm, na východě Moravy a Slezska i trvalým. Přes den zataženo až oblačno, ojediněle přeháňky, v jihovýchodní polovině území občasný déšť, na východě Moravy a Slezska i trvalý. V Čechách postupně od západu ubývání oblačnosti, později odpoledne a k večeru i na Moravě a ve Slezsku ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C, na západě Čech až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C, na severovýchodě Moravy a ve Slezsku kolem 15 °C, v 1000 m na horách kolem 10 °C. V noci slabý severozápadní až severní vítr 1 až 4 m/s, přes den mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na pondělí (00-24):

Jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Odpoledne a večer až oblačno, na horách ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, během dne mírný jihozápadní 2 až 5 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):

Jasno až polojasno, zpočátku místy až oblačno, ojediněle s možností přeháňky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Slabý proměnlivý, během dne přechodně mírný severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na středu (00-24):

Jasno až polojasno. Večer v Čechách přibývání oblačnosti, na západě ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C. Slabý, během dne mírný jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):

Většinou oblačno, od západu postupně místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, na Moravě až 28 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:

Oblačno až polojasno, místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Koncem období ubývání srážek. Nejnižší noční teploty 14 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 26 °C.

 

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV

Ilustrační foto: Milena a Pavel VINŠOVI

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře