TÝDEN NA RADNICI (62): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá...

TÝDEN NA RADNICI (62): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá víkendová inventura

Rada města tentokrát byla ve středu 15. srpna.
Některé body byly „výživné“.

K nejjednodušším materiálům byly finanční věci, rozpočtové změny ve výši kolem 2,7 mil. Kč. Jedná se o zvýšení objemu rozpočtu z různých dotací. A ZŠ Smetanova ze svého doplatí opravu parket v tělocvičnách za asi 190 tis. Kč. Vše co se dělá za investice i opravy je v rámci objemu i termínů finanční pozitivní. To pro všechny ty, kteří roztrušují něco jiného.

Odbor životního prostředí zadá studii na možnost sušení čistírenských kalů. Jedná se o moderní technologii a tak uvidíme, jak vyjde ekonomika i filtrace.

K podpisu starosty míří smlouva na výstavbu parkoviště u telekomunikační budovy. Tam je to v úřední době hrozné a připomíná to sídliště. Bude to hotovo ještě na podzim a bude tam kolem 30 míst. Vyhrála to firma Stavimperk. Cena cca 1,5 mil. Kč.

Dvě věci byly hodně problematické. Výběrové řízení na zvýšení počtu kamerových bodů ve městě jde k vyjádření právničce. Proto bod nebyl rozhodnut. Byly tam zjištěny nějaké nesrovnalosti v nabídkách.
Komín U Sloupů. V nedávné minulosti ho chtěli zbourat a dnes se stal důležitý pro projekty v internetovém šíření signálu. Dvě firmy splnily podmínky městského tendru, tak dostaly radou města tam povolení pověsit své vysílače. Když se podíváte, odkud je na něj vidět, jak významný je to bod nejen pro město, ale i široké okolí, tam se tomu nedivím. Síla vysílání dnes umožňuje hodně toho pokrýt kvalitním výkonem.

Hodně času jsme věnovali stavbám. Víte, že je jich hodně rozděláno. Ulice Mírová, přechody Sušická i Pražská, kuchyně ZŠ TGM, obnova původní malby na dolní škole běží podle harmonogramů.
ZŠ Smetanova dostala předánu investici v oblasti sociálek a dalších oprav teplovodu a ploch tělocvičen v řádu kolem 5,5 mil. Kč. Bez závad a v termínu i v objemu peněz. Výborná práce firem i vedení školy.
MŠ na Mírové dostane novou kuchyni a technické zázemí do 14 dnů. Je to tam dokončováno.

Začala výměna výtahů v Čelakovského ulici. Jsou staré kolem 45 let. Jeden mail to nazval přesně jako my – „Konečně“. Další přijde na řadu příští měsíc. Tato důležitá zakázka za 27 mil. Kč, kterou připravila profesionální firma, byla také napadena „anonymem“ a je na nás podáno trestní oznámení. Je toho trestně víc a vypadá to na „koordinaci z jednoho hnízda s dobrým právním podložením“ (vyjádření jednoho mimovimperského pozorovatele).

Je hotova cesta do Výškovic a teď také do Bořanovic. Po dlouhých létech. Byl jsem se tam podívat a za 15 minut co jsem to tam fotil tudy projelo asi pět aut. Zase výborná kvalita. Díky.

Dnes, v pátek 17. srpna, byla uveřejněna informace k registraci kandidátních listin pro volby do zastupitelstev obcí pro celý správní obvod Vimperka. Tak hotovo, může se s předvolebním bojem začít.
Vlastně se už dávno začalo.

Tak to bylo pár krátkých střípků i vylíčení atmosféry, v níž pracujeme.
Zdá se mi, že jak se městu daří, tak to některým lidem víc a více vadí.
Proč?

Hezký víkend, držte nám palce.

Pavel DVOŘÁK (JIH 2012), starosta města Vimperk

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře