VAŘÍME S DANULOU: Meruňkové knedlíky z tvarohového těsta
250 g měkkého tvarohu ve staniolu, 70 g změklého másla, 70 g dětské krupičky, 70 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 1 lžička sušené citronové kůry a mimo to ovoce dle chuti (u nás dnes byly meruňky).
Těsto vložíme asi na 2 hodinky v igelitu do lednice. Pokud spěcháme, tak koulíme ihned, ale lepší je nechat těsto v chladu odpočinout. Pak už jen prsty uždibujeme kousky těsta a balíme do něho jednotlivé ovoce. Z tohoto množství jsem ukoulela 12 knedlíků, samozřejmě berte v potaz velikost použitého ovoce.
Hotové knedlíky vhazujeme do osolené vroucí vody a za občasného promíchání čekáme, dokud nevyplavou. Pak je vařím asi ještě 5 minut, podle velikosti a druhu ovoce. Pokud si nejste jisti, zda jsou uvařené, stačí jeden knedlíček vylovit a rozkrojit.
Připravuje: Danula Vašíčková