POLICIE ČR: Tři nehody cyklistů za několik hodin. Jedna pod vlivem alkoholu,...

POLICIE ČR: Tři nehody cyklistů za několik hodin. Jedna pod vlivem alkoholu, jedna s těžkým zraněním

Policisté včera (ve středu 18. července) po patnácté hodině vyjížděli k dopravní nehodě, ke které došlo na cyklostezce ve směru jízdy Bučina – Knížecí Pláně. Ze zavinění dopravní nehody je důvodně podezřelý cyklista, který při sjíždění z kopce najel na jeden z výmolů, který ho rozhodil a vymrštil na komunikaci, kde upadl do bezvědomí. Z místa byl následně letecky transportován na traumatologii do nemocnice. Zkoušku na alkohol nebylo možné, vzhledem k charakteru zranění, provést.

Dále došlo včera okolo šestnácté hodiny k dopravní nehodě na čtyřramenné křižovatce ulic Zvolenská – Slámova v Prachaticích. Z dopravní nehody je důvodně podezřelá řidička vozidla VW Lup, která při odbočování z hlavní pozemní komunikace na vedlejší nedala přednost v jízdě cyklistovi jedoucímu také po hlavní silnici v protisměru, následkem čehož došlo ke střetu vozidla s jízdním kolem, kdy cyklista byl nárazem odražen na vozidlo Kia, které stálo na křižovatce. Při dopravní nehodě cyklista utrpěl lehká zranění, se kterými byl převezen na ošetření do nemocnice, bez následné hospitalizace. Alkohol u řidičů a cyklisty negativní. Hmotná škoda na vozidle Kia je odhadem 40 000 korun, na vozidle VW také zhruba 40 000 korun a na jízdním kole 1000 korun.

Dnes ráno kolem šesté hodiny došlo k dopravní nehodě cyklisty s osobním vozidlem na místní komunikaci v ulici U Stadionu v Prachaticích, ve směru jízdy Krumlovská – U Stadionu. Z dopravní nehody je důvodně podezřelý cyklista, který nejel ohleduplně a ukázněně a neřídil se pravidly silničního provozu, následkem čehož najel do protisměru, kde se střetl s boční stranou protijedoucího vozidla Renault. Ke zranění osob nedošlo. Cyklistovi však policisté naměřili orientační dechovou zkouškou přes jeden a půl promile alkoholu v dechu. Hmotná škoda na vozidle Renault je odhadem 5000 korun a na jízdním kole zhruba 1000 korun.

Policisté proto nabádají cyklisty k větší obezřetnosti a zodpovědnosti. Cyklisté by neměli zapomínat na reflexní prvky a dospělé osoby by neměly podceňovat ochranu hlavy bezpečnostní přilbou, která je v České republice povinná jen u osob mladších osmnácti let. Dále připomínají, že nulová tolerance alkoholu platí jak pro řidiče dopravních vozidel, tak i pro cyklisty.

POLICIE ČR

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře