TIP NA VÍKENDOVÝ VÝLET: Tři dny plné zábavy, řemesel, muziky, divadel a...

TIP NA VÍKENDOVÝ VÝLET: Tři dny plné zábavy, řemesel, muziky, divadel a atrakcí. Markétská pouť v Horní Plané se blíží

 

Vrcholná akce hornoplánského kulturního léta. Tak se dá mluvit o tradiční Markétské pouti v Horní Plané, která se letos uskuteční 13. až 15. července. Jako každý rok se návštěvníci mohou těšit na bohatý kulturní program, ukázky řemesel, stánky a atrakce.

„Markétská pouť je především o setkání místních lidí, jejich přátel a rodinných příslušníků. Zvuk má ale i mezi turisty, pro které představuje příjemné zpestření jejich dovolené na Lipně,“ říká Jiří Hůlka, starosta Horní Plané. „I letos budeme mít nebývale velký trh čítající okolo 150 stánků. Chybět nebudou řemesla, světské atrakce, živá muzika v pivním stanu, dětská divadelní scéna, duchovní program v kostele… Každý si přijde na své.“

Z hudebního programu zmiňme například rock´n´rollové Element (zahrají v pátek 13. července), pop/rockové Midi (14. července) či vyhlášenou dechovku Babouci (15. července).

Tradiční vystoupení smíšeného sboru Musica Viva se v kostele sv. Markéty uskuteční v sobotu 14. července od 18 hodin.
Divadelní scéna u kašny nabídne například pohádky Sněhurka a trpaslíci, Jak Křemílek a Vochomůrka přivolávají jaro nebo Čarodějnický muzikál.

Markétskou pouť pořádá město Horní Planá. Vstupné na akci je zdarma.

Václav VOTRUBA

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře