VIMPERSKÝ KAŠPÁREK: Divadelní přehlídka pro děti, Vimperk – červenec až září 2018

VIMPERSKÝ KAŠPÁREK: Divadelní přehlídka pro děti, Vimperk – červenec až září 2018

MĚSTSKÝ PARK – VŽDY OD 15.30 HODIN

1. 7. 2018, Divadélko KOS: Princezna je hloupá Madla
Pohádka o princezně, která se nechce nic učit, ani nic dělat, jen poroučet, a to i tatínkovi – panu králi. Kouzelný dědeček ale zařídil, že ji vítr odfoukl do hor, odkud netrefila domů. Potkala tam pasáčka Vojtu, který ji zachránil.

8. 7. 2018, Divadélko Andromeda: O chytré kmotře lišce 
Kmotra Liška svou chytrostí a sympatickou lstivostí napálí lidi, kteří si myslí, že jsou pány tvorstva. Situace řeší s důvtipem, humorem a trochou zlomyslnosti.

15. 7. 2018, Divadlo Harmonika: Tři pohádky o Honzovi 
Tři pohádky a spousta zpívání k tomu. Jak se Honza vyučil na zpěváka, jak to bylo s kouzelnou zlatou husou a jak si Honza poradil se strašlivým tříhlavým drakem.

22. 7. 2018, Divadlo Elf: Jezinky Bezinky 
Co vlastně víme o životě jezinek? Proč unášejí jen malé zlobivé chlapečky? To se snaží odhalit dva potrhlí vědátoři – doktor Smolík a docent Jelének. Protože žádnou jezinku nikdy nelapili – ba dokonce ani neviděli, hledají inspiraci v pohádkách. Tam se to jezinkama jenom hemží! Na konci nejsou naši badatelé o nic moudřejší než na začátku. Potvrdili však jednu starou známou pravdu: JEZINKY JSOU NESMRTELNÉ!

29. 7. 2018, Teátr Pavla Šmída: Větrná pohádka 
Podivín Větrovec cestuje po světě. Kam ho vítr zavane, tam o něm vypráví. Vypráví pohádku o dětech od větrného mlýna. Když jednou vítr ustane a dlouho bezvětří trvá, vydají se do světa, hledat krále větru. Průvodcem jim je kohout z korouhvičky a ten jim dá tuto hádanku: „Kdo je králem větru a kde přebývá? Kde se nejvzácnější, a nejmocnější vítr ukrývá?“ Jaká dobrodružství na cestě potkají? Najdou krále větru?

5. 8. 2018, Teatr Víti Marčíka: Šípková Růženka 
Prostřednictvím šesti loutek, dvou fléten, kytary a živé komunikace s divákem předává lidový vypravěč poselství o síle odpuštění. Inscenace zprvu určená těm nejmenším byla v průběhu let obohacována o komunikativní prvky vtahující do děje všechny přítomné, tedy i učitele a rodiče. 12. 8. 2018, Divadýlko Mrak: O Palečkovi Inscenace o malém, mrštném a vtipném hrdinovi – je, jak je u souboru zvykem – vsazena do velkých, variabilních, barevných kulis, herci v příběhu vystřídají mnoho převleků a k pomoci jim budou samozřejmě loutky – nejrozmanitějších druhů a velikostí. Děj dokreslují písničky, doprovázené hrou na kytaru a samozřejmě nechybí vtipné a nečekané situace a zápletky. 19. 8. 2018, Divadýlko Kuba: Není drak jako drak Stalo se, nestalo, do království přiletěl drak. Na zámku je pozdvižení, protože rozhodně hodlá poobědvat princeznu. Po celém království i v okolních zemích se shání zdatní mládenci, rytíři i prostí chasníci, kteří by se drakovi postavili. Jenomže, není drak jako drak!

26. 8. 2018, Divadýlko z pytlíčku: Hrátky s odpadem 
Hlavními představiteli tohoto příběhu jsou dva tvorové, kteří se narodili na smetišti. A když se někdo narodí na smetišti, nejen, že vypadá jako smeták, ale hlavně miluje odpadky a nepořádek. Tato prapodivná záliba našich dvou tvorů se pochopitelně ani trochu nelíbí lidským i nadpřirozeným bytostem, a tak brzy dochází ke konfliktu. No a jak to všechno dopadne? To Vám v této pohádkové komedii, kde nechybí veselé písničky, živá i reprodukovaná hudba, velké, barevné a výrazné loutky a recesistické kousky, prozradí herečky z Divadýlka z pytlíčku.

2. 9. 2018, Dřevěné divadlo Honzy Hrubce: Aladinova kouzelná lampa 
Tentokrát se vypravíme s Aladinem pro kouzelnou lampu do tajemné hory Káf. Ovšem v pohádce nemá hrdina nikdy na růžích ustláno a Aladin bude moci vyzkoušet svoji vytrvalost a statečnost hned několikrát. Představení nás vtáhne do atmosféry dávného Orientu. Oko potěší jeho malebností. A ucho kulturou použitého jazyka.

Program sestavilo Městské kulturní středisko Vimperk

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře