HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nedávné výjezdy jednotek profesionálů k událostem na Prachaticku

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nedávné výjezdy jednotek profesionálů k událostem na Prachaticku

Středa 13. června

5:48 Technický zásah – Profesionální hasiči ze stanice Prachatice a jednotky SDH obcí Lenora a Volary zasahovali u Volar v lokalitě u Soumarského mostu, kde stoupající voda řeky zaplavila příjezdové cesty do kempu. V kempu bydlelo ve svých karavanech několik rodin, které neměly šanci se dostat samy přes vodu do bezpečí. Hasiči na člunu postupně evakuovali 7 lidí. Nikdo z nich nebyl zraněn.

13:33 Dopravní nehoda – Na silnici II. třídy č. 145 v obci Chlumany likvidovala profesionální jednotka ze stanice Prachatice následky střetu osobních aut továrních značek Peugeot 206 a Škoda Fabia. Zraněnou řidičku vozu Peugeot ošetřovala již v době příjezdu hasičů ZZS. Prachatická jednotka provedla zajištění místa nehody, protipožární zabezpečení a odpojení autobaterií u obou aut. Po dobu vyšetřování nehody Policii ČR dále řídila provoz na komunikaci. Zásah hasiči ukončili zametením střepů a plastů.

15:41 Technický zásah – U obce Nové Hutě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Vimperk poté, co na silnici spadl strom v důsledku nárazu osobního auta. Hasiči strom postupně rozřezali a odklidili.

(vm)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře