RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Špenátové řezy s bramborovou kaší
30 dkg mladého špenátu, 2 žemle, 3 vejce, 15 dkg vařeného uzeného masa, mléko na žemle, 3 lžíce másla, nasekaná petrželová nať (podle chuti, ale stačí 1 lžíce), 1 lžíce strouhanky, sůl, pepř, tuk a strouhanka na pekáček
Přebraný špenát spaříme horkou vodou, vymačkáme a nasekáme najemno. Žemle nakrájíme na malé kostičky, zmladíme mlékem a lehce vymačkáme. Smícháme se špenátem, přidáme nahřáté máslo, žloutky, nasekané maso, petrželku, ochutíme solí, pepřem a dobře promícháme. Lehce vmícháme sníh z bílků a lžíci strouhanky. Pečeme ve vymazaném a strouhankou vysypaném pekáči při 185 °C, dokud nákyp nezezlátne. Podáváme s bramborovou kaší.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře