TIP NA RODINNÝ VÝLET: Velikonoce na hradě Kašperk lákají na zajímavý program...

TIP NA RODINNÝ VÝLET: Velikonoce na hradě Kašperk lákají na zajímavý program i na občerstvení

 

Od pátku 30. března do pondělí 2. dubna jsou na hradě Kašperk připraveny prohlídky, během nichž se návštěvníci dozvědí mnoho zajímavého o životě ve středověku a způsobech poznávání naší minulosti, jako je archeologie, písemné prameny, historická vyobrazení apod.

K vidění budou autentické předměty, např. kuchyňská keramika, krabicový zámek či klepadlo a také nástěnná malba zachycující jeden den na Kašperku, která se dokonce rozpohybuje.

V sobotu 31. března a v neděli 1. dubna vždy od 12,15 a 14,15 hodin uvede hradní divadelní spolek Pachmajr v podsklepeném prostoru purkrabství středověkou divadelní hru Hra veselé Magdalény.

V sobotu a neděli čeká na děti dobrodružná interaktivní výprava do hradu s Karlem Ešnerem a jeho družinou, a to vždy od  11,45 a 14,45 hodin, kde budou šermovat, trénovat dvorskou etiketu, tancovat, skládat pečeť Karla IV., střílet z luku a také se seznámí s některými velikonočními zvy­ky.

Objednávky prohlídek/výpravy na tel. č.: 376 582 324 nebo info@kasperk.cz

Rovněž v sobotu a neděli na hradním nádvoří skupina Equites Gabreta. předvede nejen kovářské práce, které si budou moci zájemci sami vyzkoušet, ale i péči o koně, především o koňská kopyta.

Velikonoční atmosféru na hradním nádvoří dotvoří ovečka s jehňátkem a občerstvení s regionálními velikonočními pochutinami. Pro návštěvníky budou připraveny velikonoční speciality, jako je např. velikonoční zelené pivo ze strakonického pivovaru, kašperské placky se špenátem, nebo velikonoční pečivo od vyhlášené sušické pekárny Rendl.

Přijďte si užít trochu historie, romantiky a výhledů na jarní Šumavu. Více informací naleznete na www.kasperk.cz

 

Text a foto: iŠUMAVA

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře