TÝDEN NA RADNICI (41): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá...

TÝDEN NA RADNICI (41): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá víkendová inventura

Je to 41. pokračování tohoto tiskového nápadu. Ani nevím, jak se ujal, ale když jsme nastoupili na radnici a odešla tisková mluvčí, tak jsme si řekli, že o naší práci pro město budeme psát sami.

Teď jsem měl zdravotní přestávku a třikrát mne zastoupil zprávami radní Zdeněk Kutil. Moc mu děkuji. Ta chřipka mne dost „sebrala“. Ale jede se dál….

Město řídíme jako firmu s konkrétní zodpovědností lidí, kteří rozhodují jak v radě, tak v zastupitelstvu. Rada města pracovala v maximální aktivitě, bezva to řídil místostarosta Lukáš Sýs. Veliká výhoda je, že můžu celou agendu úřadu, díky napojení na síť města, vytvářet i kontrolovat z domova. Denní konzultace na „přímé lince“ fungovaly.

Udělala se zase hromada práce, začíná se to projevovat na rozběhu prací. Jen co nás do toho pustí počasí… Tak, jako to začalo v ulici Nad Stadionem.

Na radě v pondělí jsme schválili účetní uzávěrku našich škol a kulturního střediska. Vše bylo v pořádku. Můžu podepsat smlouvu na opravu kuchyně v Základní škole TGM. Vybrala se, ze čtyř, firma z Prachatic. A také jsme schválili smlouvu na atletický stadion. Už se těším, až se v půlce června začne stavět. Zajímavým rozhodnutím je i nákup dvou nových pistolí pro městskou policii. Takže ty staré, i několik desítek let, dosloužily.

Nu a zastupitelstvo města?

Ať děláte, co děláte, scházíme se každý měsíc, mezi tím je pracovní porada, tak jsou zde „betonové bloky bez logiky“. Všichni mají přitom propojení na všechen pracovní materiál pro radu a zastupitelstvo, dostávají veškeré informace pro své rozhodování. Čili informace jsou vyčerpávající. Přesto ke shodě ani na prioritních akcích nedochází.

Zastupitelstvo rozhodlo udělat první akci na řešení parkování na Sojčáku.

Je to i naše odpověď na prosby i výtky od lidí, začít to řešit. Myslíte, že rozdávání pokut za špatné parkování  je řešení?

V ulici Mírová vznikne asi 70 míst pro parking, opraví se všechno možné a udělá se autobusová zastávka Luční. Rozpočtová cena byla 35 milionů korun, vysoutěženo za 28 mil. Kč včetně DPH. Našli jsme finanční zajištění a můžeme tedy schválit firmu podepsat smlouvu. Proti hlasovalo bývalé vedení města, jeden se zdržel.

Zastupitelstvo odsouhlasilo i zveřejnění záměru prodeje stavebních pozemků pod Hrabicemi. Uvidíme, jaké přijdou nabídky. Případný investor tam musí pro město vybudovat vodovodní řad, kanalizaci, cesty, atd. za více jak 25 – 30 mil. Kč. Tak se uvidí, za kolik, i s touto podmínkou, to bude schopen někdo koupit. Chceme to řešit celkově a nepřipustit situaci jaká dlouhodobě vznikla na Malé Homolce. Tam má každý kus něčeho, vztahy jsou „pro a proti“, do toho černá stavba sibiřských domků, prostě dlouhodobý zmatek. Tak takto ne! Hlasování bylo stejné jako parking Mírová.

A přes půl milionu korun půjde na opravu památek a za 900 tisíc korun jsme prodali pozemek ke stavbě domu na Homolce. Jistě si najdete i další rozhodnutí při přečtení zápisu zasedání.

V týdnu jsme projednávali udělání elektrotechnické třídy na ZŠ Smetanova. Prostor u tělocvičny se jeví malý, tak se bude hledat dál. Je to hodně dobrá spolupráce s Rhode-Schwarz.

A na centrální štěpkové kotelně jede nová kogenerační 200 kWh jednotka, která vyrábí proud pro kotel. Rada se byla na toto moderní a účinné zařízení podívat. Hodně dobré jsou i další plány. A cena GJ se moc nehýbá už několik let. Též jsme diskutovali o napojení bazénu na centrální teplo. Technické materiály bazénu už jsou na městě, odbor investic připraví podmínky pro soutěž firem o stavbu.

Tak vidíte, město jede investičně přesně podle plánu. A nejen investičně.

Díky.

Držte nám palce.

Hezký víkend.

Pavel DVOŘÁK (JIH 2012), starosta města Vimperk

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře