BABSKÉ RADY: Takřka dvě desítky osvědčených rad a informací, které mohou ženy...

BABSKÉ RADY: Takřka dvě desítky osvědčených rad a informací, které mohou ženy i muži využít v kuchyni

Ilustrační foto: pixabay

 

1) Aby byla smaženice nadýchanější, rozmíchejte vajíčka se studenou vodou. Na jeden šálek vajec přidáme 2 lžíce studené vody.

2) Namísto droždí můžete do těsta přidat trochu brandy.

3) Chcete-li z bílků ušlehat nejlepší sníh, musí být pořádně vychlazené. Nezapomeňte také přidat při šlehání pár kapek citrónové šťávy. Se žloutky je to přesně naopak, měly by být pokojové teploty a vždy je šlehejte s cukrem.

4) Pokud chcete péct nebo smažit maso tak, aby bylo zlatavé, potřete ho před přípravou trochou medu.

5) Cibule ztratí hořkost a bude mnohem chutnější, když ji po nakrájení dáte do síta a propláchnete vroucí vodou.

6) Pečeně bude mnohem měkčí a lahodnější, když ji před přípravou posypete cukrem.

7) Pokud nechcete, aby brambory ve slupce praskly, do vody, v níž je vaříte přidejte trochu octa.

1) Aby byla smaženice nadýchanější, rozmíchejte vajíčka se studenou vodou. Na jeden šálek vajec přidáme 2 lžíce studené vody.

2) Namísto droždí můžete do těsta přidat trochu brandy.

3) Chcete-li z bílků ušlehat nejlepší sníh, musí být pořádně vychlazené. Nezapomeňte také přidat při šlehání pár kapek citrónové šťávy. Se žloutky je to přesně naopak, měly by být pokojové teploty a vždy je šlehejte s cukrem.

4) Pokud chcete péct nebo smažit maso tak, aby bylo zlatavé, potřete ho před přípravou trochou medu.

5) Cibule ztratí hořkost a bude mnohem chutnější, když ji po nakrájení dáte do síta a propláchnete vroucí vodou.

6) Pečeně bude mnohem měkčí a lahodnější, když ji před přípravou posypete cukrem.

7) Pokud nechcete, aby brambory ve slupce praskly, do vody, v níž je vaříte přidejte trochu octa.

6) Aby se na vrchu omáčky nevytvořil škraloup, napíchněte kousek másla na vidličku a přejíždějte po povrchu omáčky nebo pudinku.

17) Koláče z třeného těsta budou mnohem nadýchanější, když do těsta přidáte pár kapek octa.

18) Pokud nemáte doma ořechy, ořechovou chuť v koláči můžete dosáhnout i bez nich. Stačí, když na másle krátce osmahnete strouhanku a přidáte do těsta.

19) Chcete-li získat perfektně ušlehanou šlehačku, která dokonale drží tvar, přidejte do ní během šlehání vaječný bílek.

(int)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře