LÍSTEK ŽIVOTA: Česnekový elixír dlouhověkosti, který zregeneruje všechny orgány v těle! Přesvědčte...

LÍSTEK ŽIVOTA: Česnekový elixír dlouhověkosti, který zregeneruje všechny orgány v těle! Přesvědčte se také

 

Česnek, druh cibule, pěstuje se celoročně ideálně na slunném místě se suchými půdami, které mají vysoký obsah organických látek. Česnek je však schopen růstu v různých půdách a hodnotách pH.

Po tisíce let byl česnek používán jak pro kuchařské, tak pro léčebné účely, což je jeho první zaznamenané použití, které se datuje do starověkého Egypta. Od té doby je česnek používán po celém světě k léčbě různých nemocí a je známý jako jeden z přírodních zázraků.

Zdravé přínosy česneku
Česnek podporuje zdraví krve a srdce snížením krevního tlaku a cholesterolu, bojem proti koronárním srdečním onemocněním, aterosklerózy, a snížením rizika srdečního záchvatu.

Česnek se běžně používá k léčbě diabetu, zvětšení prostaty, průjmu a senné rýmy. Působí jako přirozené antibiotikum pro boj s kašlem, horečkou, kongescí dutin, bolestem hlavy a dalšími příznaky spojenými s běžnou rýmou a chřipkou.

Pomáhá také s astmatem, hemoroidy, bronchitidou a vysokou a nízkou hladinou cukru v krvi. Česnek také bojuje se stresem a únavou, pomáhá udržovat zdravá játra a posiluje imunitní systém, aby bojoval s infekcemi.

Lokální aplikace česneku aplikovaného přímo na pokožku léčí houbové infekce, bradavice, nohy atleta a kožní onemocnění.

Česnek je také přidáván do potravin, kromě všech jeho výhod, aby se zabránilo otravám z potravin, protože se předpokládá, že zabije určité bakterie.

Nejúčinnější látkou je allicin, který vzniká až při mechanickém poškození česnekových buněk – rozříznutí, rozmačkání. Začne se totiž uvolňovat enzym, díky němu se přeměňuje neaktivní sloučenina alliin na allicin. Allicin úžasně likviduje celou škálu různých bakterií, plísní, virů a kvasinek, například původce úplavice, tyfu, cholery, tuberkulózy, je účinný proti stafylokokům, streptokokům, prvokům (Trichomonas vaginalis) atd. Ale jeho nevýhodou je, že není stálý a rychle se rozpadá. Organismus jej během sedmi hodin vyloučí. Proto vždy před užitím česnek nejprve rozmačkejte nebo prolisujte!

Jak česnek používat

Na mykózy, opary a bradavice
Potřebujeme: 1 malý stroužek česneku, 2 lžíce jablečného či vinného octa Postup: Česnek rozdrtíme, smícháme s octem a vše necháme 15 minut odpočívat. Po uplynutí této doby přecedíme. Vzniklým octem 4× denně potíráme postižená místa až do úplného vyhojení.

Česnekový olej uvolní bolavé klouby a svaly
Potřebujeme: 4 stroužky česneku, 7 lžic olivového či sezamového oleje Postup: Česnek rozdrtíme a smícháme ho s teplým olejem. Vše necháme 15 minut odpočívat, poté přecedíme a hotovým olejem natíráme bolavé partie. Provádíme denně po dobu 14 dní.

Česnekový elixír dlouhověkosti
Potřebujeme: 5 celých citronů, 30 stroužků českého česneku, 1 litr vody. Postup: Citrony umyjeme v horké vodě s octem, abychom kůru zbavili nečistot. Nakrájíme je na malé kousky včetně kůry. Česnek oloupeme a nakrájíme na půlky. Vše dohromady umixujeme na kaši a necháme pár minut (5-10) odpočinout. Tu nalijeme do vody, přivedeme k varu a hned odstavíme. Přecedíme přes sítko (nebo punčochu) a nalijeme do láhve. Skladujeme na chladném místě, nejlépe v ledničce. Pijeme denně před jídlem 2 cl, (1 malá štamprle). Nejlépe ráno nalačno před snídaní.

Tuto lacinou a neškodnou léčivou kúru by měl člověk zopakovat každý rok. Zápach česneku není vůbec cítit. Účinek citrónu s česnekem se projeví naplno. Odstraňuje to vápník a tuk usazený v těle a v cévách. Posiluje srdce, upravuje tlak. Po třech týdnech pití pocítíte v těle příjemné omlazení. Zvápenatění a vedlejší příznaky jako je zhoršený zrak nebo sluchové potíže se postupně zmenšují a odcházejí. Po třech týdnech užívání by měl člověk kúru na osm dní přerušit a potom zase tři týdny pokračovat. Potom se dostaví pronikavý úspěch. Člověk může zase dobře spát a nemusí v noci běhat na záchod. Vápník se rozpustil. Užívá se také jako prevence proti rakovině štítné žlázy. Výsledky jsou vynikající. Lék se také osvědčil při vypadávaní zubů-paradentóze.

 

Text a foto: LÍSTEK ŽIVOTA

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře