DOBRÁ ZPRÁVA: Křižovatka Fišerka – ke kruháči blíže

DOBRÁ ZPRÁVA: Křižovatka Fišerka – ke kruháči blíže

 

Křižovatka na spojnici vimperských ulic 1. máje, Sušické a Sklářské. Od místních už před drahnými léty dostala pojmenování Fišerka. Místo silného dopravního provozu a častých dopravních nehod, byť naštěstí ne příliš vážných.

Před minulými komunálními volbami většina politických stran a uskupení slibovala, že se zasadí o urychlené vybudování kruhového objezdu v tomto místě. V zájmu přehlednějšího, rychlejšího a hlavně bezpečnějšího provozu, v zájmu chodců, zkrátka ve prospěch nejen svých voličů, ale všech občanů, návštěvníků města a projíždějících řidičů i osádek jejich vozidel.

A jak sliby dopadly? Letos na podzim budou další komunální volby a na Fišerce se dosud nic nezměnilo. Ale ne nadarmo se říká, že naděje umírá poslední. Dobrá zpráva přichází v těchto dnech z tábora Jihočechů 2012, jejichž hnutí převzalo před rokem vedení vimperské radnice a plně tak spolu s ostatními koaličními partnery zodpovídá za správu věcí veřejných ve Vimperku: Právní moci nabylo rozhodnutí o umístění stavby. Nic tak nebrání tomu, aby se s výstavbou kruháče na Fišerce mohlo začít.

Jihočeši 2012 vydali k aktuálnímu stavu příprav tuto zprávu:

Jihočeši to dokázali. Od svého nástupu do vedení radnice se zabývali stavbou kruhové křižovatky Fišerka. Ihned v červnu zahájili jednání s Krajským úřadem Jihočeského kraje ve věci povolení této stavby, dokončení projektové dokumentace a hlavně realizací stavby samotné. Každý politický subjekt ve Vimperku tuto křižovatku sliboval jako svou prioritu při volbě do zastupitelstva města. Občané uvěřili, ale skutečnost byla taková, že se na projektové dokumentaci přestalo pracovat. Pověřený radní Zdeněk Kutil v součinnosti s vedením radnice a úředníky radnice vyvolal jednání s krajským úřadem a proběhlo místní šetření. Podařilo se získat nutný podpis posledního účastníka řízení, konkrétně se jednalo o jednoho z vlastníků přilehlé nemovitosti. A tak dnes je projektová dokumentace dokončena a hlavně je za námi jeden z klíčových pilířů tohoto projektu. Povolení o umístění stavby znamená možnost dokončit samotné stavební povolení. Do šesti měsíců od povolení umístění stavby můžeme podle smlouvy s projektanty začít realizovat stavbu samotnou. Je velkou škodou pro město Vimperk, že tato dokumentace nebyla připravena dříve. Uplynuly tři roky od posledních voleb a stavba zrealizována není. Podařilo se nám vyjednat na krajském úřadě, že tento projekt je považován za prioritní a důležitý pro Jihočeský kraj. Takže reálně vidíme na možnost získání dotace krajského úřadu pro příští rok a věříme, že se podaří křižovatku konečně postavit. Dovolíme si dodat, že kdo se stará, ten také má.

(zj)

Ilustrační foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře