DEMOLICE: Příjezdy do Vimperka budou zase o něco krásnější

DEMOLICE: Příjezdy do Vimperka budou zase o něco krásnější

Objekty v demolici v Pasovské ulici

 

Rada města Vimperk zadala firmě Strabag, veřejnou zakázku na demolici bytového domu u silnice do Strakonic (čp. 17 ve Výškovicích). Práce by měly být zahájeny již v březnu tohoto roku a dokončeny nejpozději do prázdnin. Souběžně v tomto termínu bude probíhat i demolice objektů v ulici Pasovská.

Vedení města oslovilo firmu Strabag, zda by využila své stavební techniky a souběžně s demolicí objektů v ulici Pasovská provedla demolici i objektu ve Výškovicích. Firma Strabag naší žádost vyslyšela.
Tímto rozhodnutím se podařilo městu Vimperk ušetřit značné finanční prostředky. Demolice objektu ve Výškovicích bude stát 458 000 korun. Oproti původně plánovaným a rozpočtovaným milionovým částkám dojde k velké úspoře.

Demolice objektů v Pasovské ulici přijde na 1,929 milionu korun. Městský rozpočet však nezatíží ani polovinou této částky. Získali jsme totiž dotaci 1,086 milionu korun.

Toto usnesení rady naplňuje program rozvoje města Vimperka pro období 2016 – 2022. Daří se plnit další z priorit. Odstraněním vybydlených a okolí hyzdících domů vylepšíme reprezentativním způsobem příjezdy do našeho města.

Text a foto: Zdeněk KUTIL (JIH 2012), radní města Vimperk

 

Objekt čp. 17 ve Výškovicích

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře