PRACHATICE: V Městském divadle začíná v pátek 9. února Festival amatérského divadla...

PRACHATICE: V Městském divadle začíná v pátek 9. února Festival amatérského divadla Štít a Štítek 2018

 

Mezi významné kulturně společenské akce nejen města Prachatice patří soutěžní divadelní přehlídky Štít a Štítek města Prachatic.
Tyto přehlídky, podporující aktivní tvůrčí činnost amatérských divadelních souborů, se letos uskuteční od 9. do 24. února v prachatickém městském divadle.

Jako první se představí několikanásobný vítěz tohoto festivalu Rádobydivadlo Klapý s hrou Mariny Carr: U Kočičí bažiny. Tento soubor si v loňském roce z Prachatic odvezl hlavní cenu odborné poroty za inscenaci a cenu za mužský herecký výkon. Vstupenky na toto představení jsou k dispozici na 388 607 574 nebo www.kisprachatice.cz.

Nejen zahajovacím večerem, ale celým festivalem provedou členi Šumavského ochotnického spolku ŠOS Prachatice. Ti se postarají také o závěrečné nesoutěžní představení Hotel Blackout v režii Jaromíra Hrušky. Stejně jako v předešlém roce, se můžete zapojit do rozhodování o ceně diváka prostřednictvím vhození svých vstupenek do hlasovacích nádob ano x ne. Odborná porota pak udělí ceny za inscenaci, hlavní ženský a hlavní mužský herecký výkon.

Neděle 18. února pak bude patřit všem, kteří mají rádi pohádky. V rámci jednoho dne vystoupí tři soubory z nichž vítěze vyberou právě naši nejmenší. Opět se můžete těšit na doprovodný program, kterým budou tvořivé dílny pod vedením prachatického Domu dětí a mládeže.

Poprvé se Festival amatérského divadla Štít konal v roce 1972. Při každoročním závěrečném nesoutěžním představení jsou při slavnostním vyhlášení předávána cena za nejlepší ženský a mužský herecký výkon a cena za ztvárnění inscenace.

iŠUMAVA

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře