KRÁTKÉ ZPRÁVY

KRÁTKÉ ZPRÁVY

GLOSA

Radost či roztrpčení z výsledků prezidentské volby neustávají ani ve Vimperku. Je opravdu úsměvné, když se místní podnikatel veřejně “stydí za venkov, který tak rozhodl ve prospěch neslušného a arogantního Miloše Zemana.” Zdalipak se pan podnikatel také stydí za peníze, které jemu a jeho rodině dávají vydělat jejich venkovští zákazníci a zaměstnanci, také to voliči našeho prezidenta? To se však čtenáři z jeho vyjádření nedozvědí. (zj)


 

PŘIPOMÍNÁME

NEMILOVANÍ – filmové drama – úterý 6. února od 20 hodin, kino Šumava Vimperk

Přehled kulturních a společenských akcí na Vimpersku i jinde je ZDE

 

RADNICE VE VIMPERKU INFORMUJE

• Máte zájem o kompostér? Město Vimperk opět využilo nabídky SMOJK (Svaz měst  a obcí Jihočeského kraje), který získal dotaci na pořízení zahradních kompostérů a získalo 100 ks těchto kompostérů o objemu 1 050 l. Podrobnosti najdete ZDE

• O čerpání finanční podpory z Programu regenerace Městské památkové zóny (MPZ) Vimperk pro rok 2018 mohou až do 20.02.2018 -11.30.hod požádat vlastníci těch nemovitých kulturních památek, které se nacházejí na území MPZ a jejichž obnova byla k dotační podpoře přihlášena v roce 2017 formou zařazení do Anketního dotazníku PR MPR a MPZ pro rok 2018. Podrobnosti ZDE.

• Upozornění vlastníkům nemovitostí na území Městské památkové zóny Vimperk – na webu radnice ve formátu PDF je ZDE.

 

UPOZORNĚNÍ PRO NÁVŠTĚVNÍKY NÁRODNÍHO PARKU ŠUMAVA

Výběh u Návštěvnického centra Kvilda je z technických důvodů dočasně uzavřen. O jeho opětovném otevření vás budeme informovat. Děkujeme za pochopení. (Správa NP Šumava)

 

MĚSTSKÁ POLICIE VIMPERK

Zajímavosti ze svodky činnosti koncem ledna – čtěte ZDE

 

POČASÍ – úterý 6. února

Jasno až polojasno, postupně od jihovýchodu přibývání oblačnosti a na Moravě večer ojediněle slabé sněžení. Ráno ojediněle mrznoucí mlhy. Nejvyšší denní teploty -3 °C až 1 °C. Mírný jihovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s. Úterý bude na většině území ledovým dnem.

POČASÍ – středa 7. února

Oblačno až zataženo, na severu Česka zpočátku i polojasno, ojediněle, odpoledne a večer od jihovýchodu postupně občas sněžení, na Moravě pod 400 m i srážky smíšené nebo dešťové, ojediněle mrznoucí. Nejvyšší denní teploty -1 °C až 3 °C, na východě až 4 °C. Mírný jihovýchodní až východní, postupně až severovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

 

VÝSTRAHA ČESKÉHO HYDROMETEOROLOGICKÉHO ÚSTAVU

Číslo: PVI_2018/12

Vydaná: úterý 06.02.2018 11:25 (10:25 UTC)

Na jev: NOVÁ SNĚHOVÁ POKRÝVKA (NÍZKÝ STUPEŇ NEBEZPEČÍ):
Jihočeský
Vysočina
Jihomoravský
od středy 07.02.2018 15:00 do čtvrtka 08.02.2018 08:00

Ve středu 7. 2. odpoledne a večer počasí u nás částečně ovlivní tlaková níže, která začne postupovat z centrálního Středomoří nad Balkán a dále k severovýchodu.

Ve středu 7. 2. začne v odpoledních hodinách od jihu sněžit, zpočátku se na jižní Moravě objeví i déšť se sněhem. Sněžení bude vydatné, napadne 5 až 10 cm většinou mokrého sněhu, ve vyšších polohách na Českomoravské vrchovině až 15 cm. Nejintenzivnější sněžení očekáváme v první polovině noci na
čtvrtek 8. 2.

Doporučení ke zmírnění následků jevů:
-Při cestování sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně.
-Doporučuje se zimní výbava, nutné jsou zimní pneumatiky s dostatečnou výškou vzorku.
-V případě mokrého sněhu dochází i ke škodám na lesním porostu a polomům.

Vydalo: Centrální předpovědní pracoviště ČHMÚ – Praha/Valachová
ve spolupráci s VGHMÚř

http://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/om/zpravy/index.
html?layout=1

 

POZVÁNKY

• Violoncellistka Zuzka Šebková strávila velkou část života v Písku, kde se od mala věnovala hudbě a hra na violoncello ji doprovází na cestě životem. Zkusila si různá dua, tria, rockovou kapelu, i 20 let v Píseckém komorním orchestru. V poslední době se věnuje svému sólovému projektu Písně fantazie pro cello a hlas. O své hudbě říká: “Hudba je pro mě zastavení, k zasnění se ve zvuku violoncella a hlasu. Je to jako cesta, cesta do nitra skrz tóny a hlas, pomalé noření se a odkrývání příběhů srdce. Doteky ticha…” – Kavárna Ve Skále, středa 7. února od 19 hodin.

• Srdečně zveme na již tradiční Masopustní průvod k nám do Lčovic v sobotu 10. února od 10 hodin od místní Školy, večer Maškarní oldies diskotéka Ivana Múllera v sále v Obecním šenku Škola Lčovice. Těší se na Vás pořadatelé – Hasiči Lčovice.

 

NABÍDKA – POPTÁVKA

• Převoz čehokoliv v pondělí 12. února: Kdyby někdo potřeboval cokoliv odvézt či přivézt na trase Vimperk -Pelhřimov, zavolejte . Dodávka Peugeot Boxer Maxi, tel . 774650550.

 

NAPSALI JINÍ

Rakovině jde předejít zdravým životním stylem, říká profesor Petruželka  – Každých dvacet minut zemře v Česku jeden člověk na rakovinu. Ročně u nás zhoubným novotvarem onemocní 80 tisíc lidí, přičemž šedesáti procentům nádorů lze zabránit zdravým životním stylem. ,,Největší zabijáci jsou rakoviny slinivky břišní, glioblastomy v mozku a malobuněčné karcinomy plic,“ říká přední český onkolog Luboš Petruželka. celý článek

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře