TÝDEN NA RADNICI (35): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá...

TÝDEN NA RADNICI (35): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá víkendová inventura

Rada města byla výživná hlavně na rozhodnutí zásadní a zásadnější…
Rozhodli jsme pronajmout kapli v Brandtlově ulici. Ano, to je ta rozpadlá stavba, kterou chceme zachránit. Říkali jsme si, zda by si to vzala na starost nějaká nadace, nebo spolek či organizace. A skutečně se zájemce přihlásil s tím, že se pokusí na opravu získat potřebných jeden až dva miliony korun. Radnice musí záměr pronájmu nejprve zveřejnit na úřední desce. Konečné rozhodnutí tak padne v radě města do měsíce. Dobrá věc, díky, držíme palce.

Rovněž bylo na programu rady města i deset bytových záležitostí, jmenování členů školských rad našich základních škol a schválení dotací podle návrhu kulturní komise. Nejvyšší částku dostanou mažoretky (35 tisíc korun) a silvestrovské vlaky (30 tisíc korun).

Zadání na výběr stavebních firem jedou podle plánu. Tentokrát to bylo schválení na udělání semaforů na Pražské ulici, na přechod pro chodce u Tesca, na administraci tartanu pro atletický ovál a sektory i na některé menší akce kolem zimního stadionu.

Odsouhlasena byla smlouva s Jihočeskou hospodářskou komorou. Slibujeme si od toho posun hlavně v oblasti výchovy k technickému a přírodovědnému zájmu na našich školách. Koho jiného máme podporovat, když ne podnikatele, kteří vytvářejí profit, daně, ze kterých jsou i financovány radnice. Oni dávají lidem práci, lidé tady bydlí, děti zde chodí do školy, utrácí tady peníze. Podle nás musíme udělat vše pro růst kvality života u nás na Šumavě. Předchozí rada města smlouvu vypověděla….

Městská knihovna bude půjčovat díla i elektronicky. Hodně zajímavá smlouva i představa, se kterou rada souhlasila.

Město bude mít nové právní zastoupení. Rada se schválila smlouvu s advokátku Elišku Ketzerovou. Slibujeme si od místní kanceláře pružnější osobní jednání. Vedoucí odborů po tom hodně volali, úřad je stále složitější…A poděkoval jsem Tomášovi Samkovi, ten dokončí některé rozdělané případy.

Chceme rozběhnout Výbor pro rozvoj města. Co jiného se dalo udělat, než odvolat předsedu Jiřího Caise, když se výbor dva roky nesešel (hodnotil Milan Straka, přítomný člen výboru)? A to šesti zastupitelům nevadilo a pro odvolání z tohoto důvodu nehlasovalo!! Vlastně jim nevadilo, že šel třeba pořád plat předsedovi… Do čela byl zvolen radní Zděnek Kutil. Očekávám, že se činnost výboru okamžitě oživí a potřebná vyjádření k několika projektům (Sloup, Staré sídliště, Sojčák, Hrabice, atd.) budou na stole rychle.

Schůze hasičů, myslivců, Svazu tělesně postižených, vernisáž historických fotek – to jsou bezva emoce. Můj obdiv, s jakým nasazení to dělají členové, výboři a jakou podporu musí mít od rodin, kolik času tomu věnují. Klobouk dolů, moc díky. A díky za pozvání, byl jsem tam s nimi fakt hodně rád.

Kancelář arch. Jaromíra Kročáka předložila veřejnosti studii starého sídliště. Prezentace a následné diskuze se zúčastnilo na 70 lidí. Připomínky byly hlavně k intenzitě využití volného prostoru a k herním prvkům. Naprostá shoda byla, že se musí jako první řešit doprava a parkování. Je tam teď oficiálně kolem 130 míst pro auta a je možné jít na dvojnásobek. Zda tam bude více klidových míst, méně něčeho jiného, bude řešeno potom. Jsem pro primární rekonstrukce ulic, chodníků, obrubníků a pak to další. Zvláště, když tam není potřeba moc terénních úprav. Ještě se musíme podívat na stav kanálů a rozvodů vody. Papírové plány nyní budou na radnici k nahlédnutí a připomínkám.

A posunuli jsme se s parkováním a dopravou na Sojčáku. Představíme to veřejnosti 1. března v 17 hod. v kině, jsou tam zajímavé myšlenky.

Těším se na majáles. To, co dává dohromady parta mladých kolem Šimona Blaschka, má jasnou podporu. Šimon navštívil radnici, dohodli jsme podrobnosti a tak se na dny mezi 15. až 18. květnem hodně těším.

To jsou jenom střípky tohoto týdne.
Hezký víkend a držte nám palce.

Pavel DVOŘÁK

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře