TÝDEN NA RADNICI (32): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá...

TÝDEN NA RADNICI (32): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá víkendová inventura

Co a jak na městě dál …..
Nechci být nudný klábosením, jestli napíšu čtyři nebo pět stránek něčeho, co nikdo nedočte a ještě dávat veřejně najevo nedocenění svého ega….  Tak pár „jasných zpráv“ za tento týden.

Seděli jsme s arch. Stachem a jeho kolegou nad studií vnitřku areálu U Sloupů. Není moc představ i zdůvodnění, co s tamním hřištěm a nástupištěm plus okolím udělat. Je to hodně přes čtyři až pět hektarů, dost prostoru. Byla předložena skica bydlení, prostorového designu a architektury volného času. Spolu s lidmi z odboru výstavby, životního prostředí, majetku, Správy Národního parku Šumava a radním Zdeňkem Kutilem jsme se shodli, že půjdeme cestou bydlení. Byla ještě úvaha dát tem nějakou výrobu. Studie půjde teď během tří týdnů k připomínkám do rady, osadního výboru a zastupitelstva a v březnu ji chceme představit veřejnosti. Vše je pak podmíněno stavbou kanalizace do města. Za rozpočtového odhadu 23 milionů korun.

Měl jsem schůzku s generálním ředitelem ČSAD Autobusy České Budějovice Vladimírem Homolou. Byly tam od nás připomínky k nepořádku na jejich autobusovém nádraží v našem městě. Hodně dobrý je jejich záměr tam najmout bezpečnostní agenturu na „pročištění vzduchu“. A slíbil jsem, že s tím něco uděláme i my. Těch čudících, popíjejících a flákajících se osob tam bývá dost. Dohodli jsme i nějakou reklamu pro město. Dobré jednání na stejné vlně. Třeba i proto, že oba jsme se pohybovali ve vrcholném sportu. V zápase a hokeji…

Se zástupci Komerční banky a ČSOB jsme se dohodli na spolupráci ve složitostech grantového získávání peněz pro město. Prezentovali jsme jim naše plány investic a oprav i hodně dopředu. Mají na to celá oddělení v centrálních orgánech. A jsme mezi prvními městy, co toho chceme využít. Možná budeme pokračovat i s dalšími bankami.

Hodně očekáváme od rozjezdu odboru pro rozvoj města. V konkurzu bylo devět uchazečů. Nabídku na vedoucí odboru jsme již učinili. Tak do měsíce bychom to chtěli rozjet. Těšíme se.

Dohodli jsme se s ředitelem českobudějovického pracoviště Národního památkového ústavu Petrem Pavelcem na možnostech osvětlení zámku, třeba i na dočasném řešení. Jednoznačně jsme v tom aktivní partneři. Na moderní ledkové světlo, co stojí kolem jednoho milionu korun budeme hledat zdroje. Chceme, aby to svítilo co nejdříve, oboustranný souhlas. První uděláme technickou revizi. Jinak na grantu oprav zámku se „maká“.

„Májovka“ finišuje, tedy materiály pro stavební povolení. Projednávali jsme to v pátek. Byli jsme ujištěni kanceláří RE- architekti, že není žádný skluz. Do konce ledna to bude u nás na stole. To znamená, že budeme moci v únoru vybírat firmu, která bude stavět. Je to nesmírně složitá a drahá stavba. Na ní pak naváže „kruháč Fišerka“, dohoda s krajem je na rok 2019.

Probíhala příprava materiálů do zasedání zastupitelstva, návrhy, zdůvodnění, ale také něco právního z minulosti, co musíme, podle zákona, rozhodnout. To bude za týden 22. ledna.

A do toho volba prezidenta. Navštívili jsme v pátek odpoledne všech sedm volebních okrsků. Mezi čtrnáctou a patnáctou hodinou bylo u všech hodně plno. Na sídlišti byla i věc nevídaná. Stála tam fronta ještě před otevření volebních místností. Vimperk je známý svou slabší účastí voličů. Tak jsem zvědavý, jaká budou konečná čísla. Republikový odhad je kolem 60 procent.
Jak to dopadne?

Tak to jsou tedy „jasné zprávy“ z radnice č. 32.
Držte nám palce.

Pavel DVOŘÁK

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře