NEBE NAD HLAVOU: Máme aktuální předpověď na nadcházející víkend. Bude zima, bude...

NEBE NAD HLAVOU: Máme aktuální předpověď na nadcházející víkend. Bude zima, bude mráz? Čtěte zde

Máme před sebou víkend, který přinese přece jen ochlazení. Kolem mohutné oblasti vysokého tlaku vzduchu se středem nad Evropou severovýchodní, k nám bude proudit chladnější pevninský vzduchu od východu nebo jihovýchodu. A tak se připravte na to, že v Evropě střední bude při zmenšené oblačnosti po ránu teplota klesat až k – 5 °C.

Jednotlivé frontální systémy potom očekávají nad Pyrenejským poloostrově a nad Velkou Británií. Tlaková výše se ale bude rozpínat až nad Evropu západní.

Deštníky můžeme nechat doma a to i přes to, že očekáváme sem tam mrholení, od 400 m i slabé sněžení, ale srážkové úhrny budou zanedbatelné.

V pátek zataženo nízká oblačnost, nad ní ještě i nějaká frontální, sem tam mrholení, od 700 m sněžení. Počítejte s mlhami. Velmi podobně na tom budeme v sobotu, to by mělo slabě sněžit na Moravě a ve Slezsku. Pozor na sníženou dohlednost způsobenou mlhami, což platí i pro neděli.

Teploty půjdou postupně dolů – v pátek naměříme ještě 5 °C, v sobotu bude v maximech 4 °C a v neděli po ránu očekáváme až -5 °C, v maximech 3 °C.

NEBE NAD HLAVOU

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře